Eindhoven,
08
februari
2023
|
13:20
Europe/Amsterdam

Actie voor Unicef

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Nicole 
Wat: student en secretaris van het studententeam van Unicef
Waar: in een lokaal in R3/R4 op campus Rachelsmolen

"We zitten in het studententeam van Unicef in Eindhoven. We proberen elke maand iets te organiseren. Vorige keer was dat een fundraising, deze maand houden we een actie met het verkopen van mokken.

In deze ruimte hebben we twee soorten mokken staan: een kleine voor vier euro of een grote voor vijf euro. Die kunnen geïnteresseerden vullen met allerlei verschillende snacks of artikelen, zoals chocolade, pepermuntjes, thee, pennen of andere dingen. 

De actie begon rustig, maar na een paar uur waren we helemaal uitverkocht. Het blijkt een groot succes. We willen binnenkort een tweede ronde doen. Met het geld willen we kinderen in Ivoorkust helpen. Zij kunnen niet naar school, omdat er simpelweg geen scholen zijn. Wij sturen het door ons ingezamelde geld naar Afrika, zodat ze scholen van plastic kunnen bouwen." [Karen Luiken]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.