Tilburg,
06
maart
2024
|
11:48
Europe/Amsterdam

achter de piano

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Empower-student Floris van Aarle
Wat: achter de piano
Waar: eerste verdieping P8, campus Stappegoor

“Om eerlijk te zijn, doe ik nu maar wat. Ik speel al sinds mijn zesde piano. Ben op die leeftijd noten gaan leren, maar ben er op een gegeven moment ook weer mee gestopt. Nu heb ik weer één keer per week les om nummers van Ludovico Einaudi te leren. Dat is een componist die ik heel gaaf vind.

De les duurt een half uurtje, maar ik speel daarnaast ook nog zelf piano. Soms, als ik even pauze heb op school, neem ik plaats achter dit instrument in P8 en speel ik tussen de lessen door een minuut of vijftien muziek. 

Of er dan aanspraak is? Meestal niet, maar heel toevallig liep er net een docent langs die zei dat ik goed bezig was. En hoewel dat natuurlijk leuk is om te horen, vind ik het ook zonder luisteraars heerlijk om muziek te maken. Om bezig te zijn, even los te komen van de lesstof – ik volg het Empower-programma van Pulsed en ben daarvoor drie keer per week op school aanwezig – en gewoon om iets te doen.” [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.