Eindhoven,
07
februari
2024
|
13:27
Europe/Amsterdam

Entree R3/4

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Aina en Anne
Wat: Onderzoek voor Waag Future Lab
Waar: entree R3/R4, Rachelsmolen

Bezoekers deze keer. Ook niet zo vreemd als de ruimte de centrale entree van een hele campus is.  Anne Wijnen en Aina Seerden werken of studeren niet bij Fontys, maar bij Waag Future Lab, een organisatie die zich bezighoudt met onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van een duurzame, rechtvaardige samenleving. Al is er wel een link met Fontys: Waag werkt samen met lector Bart Wernaart. 

Anne en Aina hebben een lange rol papier uitgerold over de trap en staan zelf met een tafeltje vol snoep op de begane vloer. Zij bevragen daar studenten over hoe zij tegen technologie en privacy aankijken. Wie meedoet, krijgt gratis snoepjes. “Daarmee is het een metafoor voor ons onderzoek”, zegt Aina. 

Want de studenten worden met name bevraagd op de cookies die zij online tegenkomen en of zij die altijd accepteren. De antwoorden lopen uiteen. “Nooit. Ik krijg al genoeg reclame binnen” tot “Ja. Ik doe niets raars online dus ze verkopen mijn data maar, maakt me niet uit”.  

Ook wordt gevraagd naar connectiviteit en de introductie van het G5-netwerk. Het lijkt de studenten, vooral afkomstig van Economie en Communicatie, niet erg bezig te houden. Eerder waren beide dames bij Hogeschool Rotterdam. Daar waren het vooral ICT-studenten die zij aan tafel kregen. Dat leverde toch weer een heel ander geluid op.

Ondertussen blijkt de locatie wel supergoed gekozen: alles en iedereen loopt immers langs de tafel om door te gaan naar een ander gebouw op de campus of de trap op richting R4. Dus ze zullen genoeg data weten te verzamelen. Want gratis snoep, geen koekies trouwens, daar zijn er genoeg voor te porren. [Jan Ligthart]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.