Eindhoven,
12
september
2018
|
09:59
Europe/Amsterdam

Was ik maar daar

Soms zijn er van die plekken waar je op bepaalde momenten heel graag had willen zijn, maar om beduidende of onbeduidende redenen toch niet was. Het ‘was ik maar daar’-sentiment. Persoonlijk heb ik daar met regelmaat last van. Bijvoorbeeld als ik hoor dat Barack Obama in Nederland is voor het geven van een lezing of als ik naar de reisprogramma’s van Floortje Dessing zit te kijken…..was ik maar daar.

De afgelopen week was Berlijn voor mij zo’n plek waar ik niet was, maar wel heel graag had willen zijn. In Berlijn was vorige week namelijk Europa’s grootste technologiebeurs: IFA.
Voor eenieder die, net als ik, ook niet in Berlijn was: we hebben een heleboel gemist. Van connected blenders tot soundbars, van robothondjes tot 8k-televisies (waar overigens nog niet op te zappen valt), van slimme spiegels tot elektrische fietsen, van microLED-schermen tot draadloze oortjes en van slimme wasmachines tot supersonische smartwatches.
Maar wat we vooral gemist hebben zijn speakers. Van kleur veranderende speakers, slimme speakers, waterproof speakers, speakers met een stroboscoop, rollende speakers, mini-mini speakers, en ga zo maar door. 2018 is het jaar van de speakers.

Ik geloof eigenlijk dat ik er niet zoveel last van heb dat ik de speakers heb gemist; ik vind de stilte in dit snelle tijdperk van disruptie ook wel mooi. En wat me ook rustig maakt: bij nader inzien ben ik dus soms gewoon liever hier. 

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Annemarie vd Meel
12
September
2018
Aankomend weekeind start:
https://robotlove.nl
(onder andere in samenwerking met UvT en TU Eindhoven). Expo duurt tot 02-12 ;-)