Venlo,
18
maart
2021
|
10:17
Europe/Amsterdam

Waarom studeren in Venlo?

Venlo wil de stad op de kaart zetten voor toekomstige studenten. Met de actie  ‘Baas van Venlo’ zoekt de stad een studentenambassadeur die zijn of haar studentenleven vastlegt om studenten naar de regio te trekken. Waarom zouden studenten voor Venlo moeten kiezen?  

Sjoerd De campus van Fontys in VenloHendrikx (23) studeert International Business in Venlo. Hij vindt dat de stad op de goede weg is. “Het uitgaan is altijd gezellig en leuk, maar het is beperkt."

"Als ik Venlo moet vergelijken met bijvoorbeeld Eindhoven dan zie ik ruimte voor verbetering.  Andere studentensteden hebben meer uitgaansgelegenheden.” 

“Ik zou Venlo als studentenstad een 6,5 als cijfer geven. Venlo mag zichzelf wat meer promoten. Er is bijvoorbeeld laatst een nieuwe donutzaak geopend, dat is wel zo’n dingetje waar studenten zich voor interesseren. Internationale studenten zullen hier niks vanaf weten. Je komt pas achter deze plekken als je erlangs loopt.”  

Opkomend studentenstad
“Venlo is zeker een opkomende studentenstad, maar er valt nog veel te winnen”, zegt Luc Timmermans (23), student Mechatronica. “Nu hebben we een vijftal goede kroegen voor studenten, maar dan heb je het wel gehad.  LucWat ik ook nog mis zijn acties en kortingen vanuit uitgaansgelegenheden voor studenten.” 

Luc noemt als voordeel dat het aanbod van kamers er prima is. “Een paar vrienden van mij wonen in uitgeleefde studentenhuizen in Eindhoven. Ik woon sinds twee jaar zonder problemen op een mooi plekje in Venlo.” 

“Nu uitgaan niet kan, zijn er in Venlo bovendien goede alternatieven. Je hebt bijvoorbeeld mooie wandelroutes langs de Maas. Ik zou mijn stad een 7 geven op een schaal van 10.” 

Buitenlandse blik op Venlo 
Fajaz doet de Master of Science International Logistics and Supply Chain Management bij Fontys in Venlo. Met 34 jaar is hij misschien wel een van de oudste studenten in Venlo. Hij komt uit Bahrein, maar vindt Venlo een prachtige stad om te studeren.   

“Tijdens de lockdown vond ik het heerlijk Fajazom naar Duitsland te fietsen. Het uitzicht langs de rivier de Maas is erg mooi, vooral toen het zo zonnig was.” 

Het enige wat hij jammer vindt is dat er zo weinig kunst te vinden is. “In steden als Madrid of Barcelona heb je overal mooie architectuur en kunst om je heen. Buiten een paar mooie standbeelden heb ik hier niet veel gevonden.” 

Meetings bij de Jumbo
“Voor de rest is de binnenstad is een fijne plek. Het is alleen iets te rustig. Als student wil je graag in contact komen met andere mensen. Ik heb geprobeerd om online af te spreken met studenten, maar dat is raar als je elkaar nooit eerder persoonlijk hebt gezien.” 

“Ik heb daar wel een soort oplossing voor gevonden: de Jumbo. Blijkbaar doet iedereen daar boodschappen. De studenten die ik ken van online meetings kom ik daar in het echt tegen. Het is ongeveer enige plek waar we legaal andere studenten kunnen ontmoeten. Al met al geef ik Venlo een 7.” [Kasper Wienk] 

Wie Baas van Venlo wil zijn (en daarmee een 'jaar lang studentenleven' kan winnen), kan zich aanmelden via de website Check Venlo.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.