Eindhoven,
21
januari
2019
|
09:50
Europe/Amsterdam

Vroeger was alles hetzelfde

De eerste maandag van de laatste volle week van januari gaat al jaren door voor de ellendigste dag van het jaar en nou hebben we er dit jaar ook nog een superbloedwolfmaan erbij ook. Hoe hou je het vol, zeker als argeloze student?
Nou, als ik de bijdrages van mijn jongste collega-columnist Puck Vriends lees, hoeft dat niet veel moeite te kosten. Het is grappig hoe zij haar studentenleven – of haar leven als student - samenvat in een twee woorden: doe normaal. In de context betekent dat eigenlijk hetzelfde als wat ik meer dan 35 jaar geleden deed tijdens mijn studietijd. Ik noemde het alleen anders, Hieronder de vergelijkingen, c.q. overeenkomsten:

1981 2019
zuipen stappen
post verscheuren (verbranden mag ook) mail niet openen
op een bank zitten met harde muziek op earphones in en doods kijk
friet vreten etentje
meid versieren #MeToo

Verschillen zijn er nauwelijks zoals je ziet. Behalve dan die #MeToo maar hoe je daar naar kijkt is toch wel genderafhankelijk. Destijds waren er ook meisjes die jongens versierden met ongewenste gevolgen. Ik kom daar in een latere column nog wel op terug, eerst moet ik de laatste twee sessies bij mijn psycholoog afronden. Oh ja, vroeger had je als student ook een psycholoog tot je beschikking. Die heette toen nog gewoon kroegbaas.

Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.