Eindhoven,
14
februari
2020
|
09:52
Europe/Amsterdam

Vertel ons waar je tegenaan rijdt!

Al meer dan 17 jaar rijd ik naar Fontys en luister ik dan naar de ochtendshow. Vroeger was dat Giel Beelen. Die kon je sms-en. Soms las hij dan je tekstbericht voor.

Zo vertelde Giel ooit dat de rapster Lil’ Kim ongedeerd was gebleven bij een schietpartij. Ik sms-te dat Lil’ Kim waarschijnlijk ook moeilijk te raken is, wat Giel weer voorlas.

Een andere keer deed hij verslag van een recordpoging hoofd-kaal-scheren tijdens het carnaval in Etten-Leur. Ik informeerde beleefd of Giel wist uit welke oorlog het oude record stamde. Giel herhaalde de vraag lachend.

Kleine successen voor een kleine man in een kleine auto. Tegenwoordig doe ik dat niet meer. Immers, appen in de auto is verboden. En zeer onverstandig.

Wat mij echter wel verbaast, is dat radio-dj’s nog steeds oproepen om te appen. Geef een plaat door! Win een prijs! Vertel ons wat je denkt! App nu! Denken ze nu echt dat mensen dan eerst hun auto aan de kant zetten? Nee toch? Volgens mij is het een soort werkverschaffing: eerst files veroorzaken en ze even later voorlezen.
‘Sterkte aan iedereen in de file’. Jaja.

Dat appen moet tegenwoordig via een speciale eigen app van de radiozender. Een soort Radio 3–WhatsApp. Nu zat ik te denken: met zo’n eigen app, moet het toch mogelijk zijn om de functionaliteit zo te programmeren dat het niet meer mogelijk is om te appen terwijl je rijdt? Goed idee? Of niet?

Misschien moet ik dat maandagochtend eens sms-en. In de file.

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van 'Appen is het Nieuwe Roken' .

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.