Tilburg,
01
februari
2023
|
13:48
Europe/Amsterdam

Verhuizing van Journalistiek naar MindLabs in volle gang

De collegebanken zijn leeg, de kantine is op slot en de mediatheekruimte heeft nog nooit zo weinig boeken gehad. Het zit erop voor de Fontys Hogeschool Journalistiek aan de Professor Gimbrèrelaan. Althans, bijna. Deze week verhuist het instituut naar MindLabs in de Tilburgse Spoorzone.

Naast een enkele student die vandaag nog zijn of haar eindassessment heeft, loopt er ook nog een handjevol docenten rond in het gebouw. De verhuizing zorgt voor weemoed bij sommigen, maar brengt vooral enthousiasme met zich mee. Hoewel het MindLabs-gebouw nog niet helemaal af is (de hoofdingang is nog niet volledig), is iedereen klaar om van start te gaan.

Dat mag onderhand ook wel. Door corona en vertragingen in de bouw van het nieuwe pand heeft de definitieve verhuizing lang op zich laten wachten. In 2013 werd namelijk al gesproken over de uittocht van de opleiding. Het bordje waarop stond ‘FHJ verhuist in 2019 naar de Spoorzone’ heeft dan ook al een aantal aanpassingen gehad. Maar het moment is eindelijk daar, met post-its aangeduid: FJ verhuist in 2023 naar de Spoorzone.

Nooit vergeten
In de aula van het gebouw aan de Professor Gimbrèrelaan pronkt de muurschildering van Herman Brood in eenzaamheid. De blikvanger verhuist niet mee, maar vergeten wordt hij nooit. Net zoals alle andere herinneringen die zowel de studenten als docenten hier in al die jaren hebben gemaakt. Vaarwel FHJ en welkom FJ, tot volgende week.

Bron bracht nog een laatste bezoek aan het oude pand. Een fotocompilatie vind je hieronder.

Boilerplate

Het gebouw aan de Professor Gimbrèrelaan is eigendom van Fontys en wordt vanaf 1 maart verhuurd aan onderwijsgroep Tilburg/OGT voor een periode van drie jaar met optionele verlenging. De bedoeling is om het pand en bijbehorend perceel te verkopen aan een ontwikkelaar, die het dan - inclusief het huurcontract - per 1 juli in bezit neemt.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Peter van den Broek
03
February
2023
Beste Joep,
je hebt dit gebouw in eigendom lees ik; mooie kans om het voor huisvesting van studenten te gebruiken.
Wat zou dat kosten denk je en wat gaat het kosten als een ontwikkelaar de eigenaar is/wordt?
Hartelijke groeten,
Peter van den Broek