Tilburg,
04
november
2019
|
15:37
Europe/Amsterdam

Verhuisoperatie ophanden in Tilburg

De naderende oplevering van de nieuwbouw op de campus Stappegoor zet in Tilburg diverse verhuisbewegingen in gang. Bij Fontys Academy for Creative Industries (ACI) en hogeschool ICT (FHICT) bereiden ze zich voor om op 6 december op het terrein over te steken naar het nieuwe gebouw P8. ACI maakt zo ruimte vrij voor de Juridische Hogeschool. 

Niet dat bij ACI de verhuisdozen momenteel al worden ingepakt. “Wij hebben op 27 en 28 november nog een al langer geplande accreditatie. Tot dan willen we ons gebouw in de huidige vorm laten functioneren. Een dag later gaan we inpakken en op 6 december is de verhuizing”, vertelt Paul de Greef, manager bedrijfsvoering bij ACI. 

Paul de GreefEen week tijd is nog krap, maar volgens De Greef is de planning strak en moet dat lukken. Behalve de 2600 studenten en 160 medewerkers van ACI, moet er ook het nodige materieel de oversteek maken. 

Vol techniek 
Grootste opgave wordt de inrichting van de zogeheten XXL-ruimte op de begane grond van de nieuwbouw. Die biedt plaats aan onderwijsactiviteiten als toetsing, aan evenementen en exposities. Er zit behoorlijk wat techniek in, weet De Greef. “We hebben ook een tv- en radiostudio waarvan een flink deel van de apparatuur wordt vernieuwd. Die vraagt eveneens behoorlijk wat tijd. 

De vraag dringt zich dan ook op waarom met de verhuizing niet wordt gewacht tot de kerstvakantie. De extra weken in december worden echter gebruikt om te wennen aan het nieuwe pand. “Zodat de kinderziektes er na de kerstvakantie wel uit zijn.    

Het nieuwe onderwijs 
De tweede en derde verdieping van P8 herbergen straks de ACI-onderwijsomgeving. Deze ondersteunt het nieuwe onderwijs, waardoor er minder traditionele leslokalen te vinden zijn. In plaats daarvan kunnen studenten terecht in onder andere dialoog-, trainings-, coach-, project-, overleg- en weblecture-ruimtes.  

Een impressie van de nieuwbouw op Stappegoor.ACI zet tevens in op duurzaamheid. Tafels en stoelen die nog goed zijn, worden zo veel mogelijk hergebruikt en verhuizen dus mee. Meubels die alleen een nieuw laagje nodig hebben, worden ‘geherstoffeerd’.   

Als de nieuwbouw van P8 op Stappegoor klaar is, krijgt de campus voor autoverkeer weer de vertrouwde ingang aan de Professor Goossenslaan. Nu is er een tijdelijke entree richting de parkeerplaats aan de Stappegoorweg.  

Juridische Hogeschool 
Door het vertrek van ACI komt in gebouw P3 ruimte vrij voor de Juridische Hogeschool van Fontys en Avans. Eerst moet dit pand echter worden verbouwd. Komende zomer moet dat klaar zijn. Het tijdelijke gebouw P2N waar FHICT nu zetelt, wordt afgebroken. 

Het huidige onderkomen van Juridische Hogeschool aan de Meerkoldreef in Tilburg is eigendom van Fontys. “Over de toekomst van deze locatie wordt nog nagedacht”, aldus woordvoerster Judith Tollig van de Dienst Huisvesting & Facilitaire Zaken.  

Hetzelfde geldt voor het gebouw aan de Prof. Gimbrèrelaan. Dat wordt eind 2021 verlaten door de hogeschool Journalistiek. Die verhuist tegen die tijd naar het nieuwe gebouw MindLabs in de Tilburgse Spoorzone. [Tim Durlinger] 

Klik hier voor een tijdlijn van alle verhuisbewegingen in Tilburg.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.