Eindhoven,
07
juli
2020
|
09:30
Europe/Amsterdam

Veel drummen, bassen en gitaarspelen

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijd. Deze keer: Joep (23) studeerde tot voor kort Commerciële Economie in Eindhoven. 

“Ik moest noodgedwongen thuiswerken tijdens mijn stage bij B2B-marketingbedrijf Webs in Eindhoven. Het gebouw werd namelijk door de coronacrisis gesloten. Dus niet alleen mijn afstudeerscriptie moest ik thuis afmaken, ook het werk voor mijn baas moest thuis gebeuren.  

Vooral voor mijn scriptie was dat lastiger. Ik moest daarvoor veel van mijn collega’s spreken, maar die waren moeilijker bereikbaar en ik kon ze niet meer aan hun jasje trekken voor vragen. Ik vond het ook vervelender om thuis te werken, want ik heb echt behoefte aan structuur.  

Mijn wekker had ik gezet op een kwartier voor mijn werkdag begon en dan was ik er eigenlijk nog niet klaar voor. Terwijl ik, toen ik vóór corona  naar  kantoor ging, ’s ochtends zelfs  nog  een  douche  nam en ontbeet. Ik heb eigenlijk te weinig zelfdiscipline om thuis te werken. 

Gelukkig kan ik inmiddels weer naar kantoor, op gepaste afstand van collega’s. De coronacrisis heeft geen effect gehad op mijn baankansen, want sinds mijn afstuderen werk ik als growth hacker voor Webs. Dat is eigenlijk gewoon een opkomende titel voor datamarketeer. Mijn taak is in grote lijnen trucjes te vinden om Webs snel in omzet te laten groeien. Ik ben dus geen IT’er die constant in de cijfertjes zit en websites hackt. 

Ik heb de afgelopen maanden doelbewust weinig met vrienden afgesproken, omdat mijn moeder een zwakkere weerstand heeft. Ik heb dus vooral contact gehad met familie, maar heb mijn vrienden wel regelmatig ‘gezien’ op Zoom. We borrelden samen en hebben zelfs twee keer  een  pubquiz  georganiseerd voor elkaar. We zijn een nogal grote vriendengroep en konden dertien teams van minstens twee personen maken. 

Ik kan dus niet zeggen dat ik eenzaam ben geworden. Daarnaast heb ik veel hobby’s en mezelf daarmee zeker beziggehouden. Ik ben vrij muzikaal en heb veel kunnen drummen, bassen en gitaarspelen. Daar was nu voldoende tijd voor. Gelukkig kan ik ook bassen met een koptelefoon op, zodat mijn ouders er niets van merken. Drummen was alleen iets lastiger.” [Jacky Eickes]

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.