Eindhoven,
04
september
2017
|
12:01
Europe/Amsterdam

Van kroket naar ‘front cooking’

Sodexo vernieuwt

Vette hap of een voor je ogen bereide wokschotel naar keuze? Het kan beide bij verschillende restaurants van Fontys. Renate Urgenc, accountmanager van Sodexo, begeleidt de vernieuwingen die de cateraar op het moment doorvoert op alle achttien locaties. “De trends zijn ‘front cooking’ en ‘luisteren naar de student’. Die heeft meer te kiezen.”

De restaurants, koffiebars en andere uitgiftepunten van Sodexo op de Fontys-locaties krijgen dit studiejaar allemaal een andere look-and-feel. De een wat meer dan de ander. “In ’s-Hertogenbosch is het heel klein, daar verandert niet zoveel, maar op Stappegoor in Tilburg is het concept in gebouw P1 behoorlijk aangepast”, aldus Urgenc (foto rechtsonder).

Leefstijlen
Cateraar Sodexo heeft daarvoor gekeken naar het soort studenten dat er klant is. Sodexo ontwikkelde op basis van bepaalde ‘leefstijlen’ verschillende concepten. Een locatie met veel sportstudenten, zal daardoor sneller een frisse en gezonde uitstraling krijgen, met dito assortiment. Een gemengde vorm kan ook.

Op P1 is gekozen voor aan de ene kant fris en gezond en aan de andere kant voor meer ‘cosy’, met hout en ‘homemade’ producten. Voor welke studies deze stijl dan vooral bedoeld is, kan Urgenc niet precies zeggen. “Sodexo heeft de input verwerkt die we van de locatiemanagers kregen.”


Front cooking
‘Front cooking’, eten dat voor je ogen wordt bereid’, is daarbij de nieuwste trend. “De student wil zien dat het echt vers is wat hij krijgt. Het geeft toch een ander gevoel of er al een rijtje smoothies staat, of dat ze ter plekke worden gemaakt.” En daarbij heeft de student keuzemogelijkheden. “Hebben we nasi uit de wok en je wilt daar geen spitskool in, dan kan dat”, legt de accountmanager uit.

Jazzmans
Naast restaurant P1 (foto links) in Tilburg zijn restaurant S3 (foto rechtsboven) en koffiebar S3 in Eindhoven deze zomer al aangepakt. Café Proost in Tilburg kreeg een compleet nieuwe look en heet nu Jazzmans. “Op Jazzmans ben ik geweldig trots”, zegt Urgenc. “Ik werk al 28 jaar in de catering en heb het langzaam zien veranderen naar steeds meer klantgericht werken. In Jazzmans zie je dat helemaal terug. Het is écht horecagericht. Een student moet bij ons hetzelfde gevoel ervaren als in een eetcafé in de stad.”

Maar hoe zit het eigenlijk met de ouderwetse kroket? Kunnen studenten die straks nog wel krijgen? “Jazeker”, zegt Urgenc. “Dat is na koffie nog steeds een van de best verkochte producten. En naast alle luxere producten – en dat vergeten mensen heel vaak – bieden wij ook nog steeds voor een laag bedrag een gewone boterham met kaas of ham aan.”

Meedenken
Om op de hoogte te blijven van de eetwensen van studenten en medewerkers is op 28 augustus een Experience manager begonnen. Zij houdt, onder meer via online communities, in de gaten wat er leeft bij de klanten van Sodexo bij Fontys. Heb je suggesties voor Sodexo? Mail naar: sodexo@fontys.nl. [Petra Merkx]

'Cashless'
Vanaf 2 oktober kun je bij Sodexo niet meer met contact geld betalen. In het restaurant kan zowel met pin als contactloos met je bankpas betaald worden, bij de automaten alleen contactloos.