Eindhoven,
18
april
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Van die dagen

Soms heb je van die dagen dat alles kut is en dat alles mis gaat. Dan heeft T-Mobile je account geblokkeerd en kan je alleen nog gebeld worden en overleef je via WiFi-hotspots. Dan pak je de verkeerde trein omdat je bang bent dat je mobiel er nog in lag. Dan ben je te laat voor een training en moet je binnen vijf minuten het werk doen terwijl je daar eigenlijk minstens een half uur voor nodig hebt.
Van die dagen dat je naar beneden kijkt en ziet dat je jouw sok binnenstebuiten aan hebt, waarnaar je vervolgens je enkels observeert en bedenkt dat je er beter even een scheermes overheen had kunnen halen.
Soms heb je van die dagen...
 

Van die dagen dat wanneer de bevalling van de dag voorbij is je je ogen pas echt open doet en kijkt. Het is nog licht. Het is nog warm. In plaats van dat je naar huis gaat, loop je de stad in en besluit je toch nog even te genieten. Even ademhalen. Even leven. Voordat je thuis komt en het licht weer uit doet. Omdat je ondanks alles een dag hebt geleefd. 

Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en eigenaar van Bureau Dit Ben Ik.