Eindhoven,
11
december
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Vader-dochterdag

Vaders en moeders zijn in je studententijd eigenlijk maar voor een paar dingen handig. Een goed avondmaal, geld, een slaapplek als je toch weer eens in je hometown gaat stappen, en kamerklusjes. Voor het laatste is vooral je vader handig (in mijn geval).

Maar je vader paaien om werk voor je te verrichten is lastig. Je moet het verbloemen, verpakken in iets leukers. Dus bedacht ik: een vader-dochterdag! Eerst op zondagmiddag naar de Ikea, dan door naar Tilburg, daar de klusjes doen en dan weer samen naar huis. Voor een vader is dat ook leuk, zo’n dagje op pad met de dochter. Een beetje connecten en aan het eind van de dag ook nog de grote held zijn omdat de lamp het na een half jaar ein-de-lijk weer doet. Ik zeg: een win-winsituatie.

Zo gezegd, zo gedaan. Samen om 13:00 naar de Ikea. Ik had bestek, een bestekbak, krukjes en een kastje nodig. Papa had achteraf toch ook nog wat dingetjes nodig: een dienblaadje, een kussentje voor zijn vrouw, 7 (zeven!) ledlampen – je weet nooit wanneer je ze nodig hebt – en wat lijsten. De auto volgeladen en om 14:30 stonden we voor mijn huis in Tilburg.
Nou...
Toen kwam ik er dus achter dat ik mijn huissleutel was vergeten. En dat niemand een reservesleutel had.
Vol schaamte ging ik terug in de auto zitten en reden we terug naar huis.

Nu hebben we wel meteen een goede reden voor nóg een vader-dochterdag. Dan gaat papa alsnog mijn kast in elkaar zetten en vergeet ik mijn huissleutels niet! 

Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Mattie Wethlij
14
December
2018
Tip: volgende keer je pinpas vergeten mee te nemen naar IKEA, dat doet mijn zoon ook altijd :) .