Tilburg ,
21
mei
2019
|
11:16
Europe/Amsterdam

Twijfel over de toekomst

Ik denk erg veel na over mijn toekomst. Een vooruitzicht dat voor veel studenten een donker randje heeft, denk studieschuld. Het dubben over de toekomst vind ik vervelend, maar ik kan het niet stoppen. Ik ben voortdurend bezig met het bedenken wat ik later wil doen en welke stappen ik daar nu voor moet zetten.

Natuurlijk is het niet verkeerd om daarover na te denken, maar je constant ‘zorgen’ maken slaat nergens op. ‘Je kunt de toekomst immers toch niet voorspellen’, is wat mensen om mij heen vertellen. Zij maken zich helemaal geen zorgen, maar hebben zelf dus wel studiefinanciering gehad – wat misschien te snel wordt vergeten – en werken al (lang). Makkelijk praten, vind ik dan.

Het is nu toch allemaal iets gecompliceerder. Studenten van nu hebben iets meer zorgen dan het alleen getob over de te behalen studiepunten om over te mogen en over de vraag of er genoeg bier is. Wat als ik nu toch totaal iets anders wil gaan studeren? Dat kost alleen maar meer geld. En als ik dat dan niet doe en dit blijkt later toch niet mijn droombaan te zijn? Dan heb ik pech. Hoe kan ik mijn tijd en geld nu zo voordelig mogelijk besteden, zodat ik er later optimaal profijt van heb?

Ik vind het maar moeilijk en ik maak mezelf gek. Maar de mensen om mij heen maken mij misschien nog wel het allergekst. Uiteindelijk komt het wel goed, maar hoe? Ach ja, dat is een zorg voor in de toekomst…

Puck Vriends zit in het tweede jaar van Fontys Hogeschool Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.