Eindhoven,
09
februari
2018
|
16:12
Europe/Amsterdam

Fontys-bestuurder Nienke Meijer in belangrijk adviesorgaan regering

Ook Jos Benschop van ASML komt in AWTI

Nienke Meijer, bestuursvoorzitter van Fontys, maakt vanaf 1 mei deel uit van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI).  Ook ASML-topman Jos Benschop wordt benoemd. Daarmee heeft deze tien man tellende raad straks twee vertegenwoordigers uit de Brainport-regio.

De AWTI adviseert de regering en de Eerste en Tweede Kamer over het nationale en internationale beleid op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. Meijer werd voorgedragen door minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. De ministerraad stemde er vandaag mee in. Meijer is niet alleen bestuursvoozitter van Fontys, maar ook lid van het bestuur van de Vereniging Hogescholen.

De voorzitter van de AWTI, oud-minister Uri Rosenthal, is zeer tevreden met de benoeming van Meijer en Benschop, laat hij in een persbericht weten: "Nienke Meijer brengt brede en diepgaande kennis van de wereld van de hogescholen mee en vormt daarmee een belangrijke aanvulling op de raad. En met Jos Benschop haalt de AWTI versterking binnen op het snijvlak van wetenschap en hoogwaardige technologie uit het bedrijfsleven."

De officiële benoeming vindt later plaats; dit gebeurt door koning Willem-Alexander, bij 'Koninklijk Besluit'. [Petra Merkx]