Eindhoven,
20
januari
2023
|
10:24
Europe/Amsterdam

Tristan strijdt op tv voor rol in Grease: 'Best onwerkelijk'

Het zou zomaar kunnen dat de hoofdrol van de nog te verwachten Grease-musical wordt gespeeld door een Fontysstudent. Tristan van der Lingen, student Musicaltheater, zit net als een aantal studiegenoten in de kwartfinale van het programma ‘Op zoek naar’.

Tristan loopt net zijn huis binnen als Bron hem belt voor een interview. Hij heeft de hele middag opnames gehad en moest zich haasten om op tijd te zijn. “Het is een drukke periode”, legt de 23-jarige student uit. 

Als hij vertelt waar hij allemaal mee bezig is, blijkt al snel dat daar geen woord aan is gelogen. Op zondag en maandag repeteert hij voor ‘Op zoek naar’, op dinsdag en woensdag gaat hij naar Fontys voor zijn studie. Donderdag vinden er opnieuw repetities plaats en op vrijdag is de liveshow. Op zaterdagen is hij vaak druk met voorstellingen voor zijn eindstage. 

Afstuderen
Vandaag zou hij eigenlijk afstuderen, maar dat moment heeft hij - godzijdank - even uit kunnen stellen naar een nader te bepalen moment. “Ik doe liever één ding heel goed dan twee dingen half. Voor nu wil ik me vooral kunnen focussen op ‘Op zoek naar’.” 

In het programma wordt er gezocht naar twee hoofdrollen voor de musical Grease. Voor de kenners onder ons: het gaat om Danny en Sandy. Tristan is in de race voor de rol van Danny. “Ik heb in oktober eerst auditie gedaan voor het personage Kenickie, de beste vriend van Danny. Ik kwam drie rondes door, maar ben het uiteindelijk niet geworden.” 

Toch stopte het Grease-avontuur daarmee niet voor Tristan. Hij werd door de productie gebeld met de vraag of hij auditie wilde doen voor de hoofdrol. “Maar dan moest ik wel meedoen aan het programma ‘Op zoek naar’. Ik heb ja gezegd. Het is best onwerkelijk dat ik als student die nog niet eens is afgestudeerd, in aanmerking kom voor zo’n grote productie.”

Hysterie
De start van de show vond in december plaats. Daarna begon volgens Tristan de hysterie. “Inmiddels zijn we vijf afleveringen verder en zijn we bij de kwartfinales beland. Samen met nog vier andere potentiële Danny’s en vijf Sandy’s. Een aantal daarvan komt van Fontys. In het totaal hebben er vijf mensen van onze school meegedaan, alumnus of studerend.”

Om zijn drukke leventje iets meer ademruimte te geven, huurt Tristan naast zijn kamer in Tilburg momenteel ook een woonruimte in Amsterdam. In die stad vinden de repetities en opnames van ‘Op zoek naar’ plaats. “Het is in principe tijdelijk, maar als ik het programma win en de hoofdrol in Grease mag gaan spelen, kan ik hier ook blijven wonen.”

En dat is het doel waar hij voor gaat. Winnen. “Ik wil het echt heel graag”, zegt Tristan, die in het ergste geval ook een plan b klaar heeft liggen. Of beter gezegd: plan z. “Grease is in mijn ogen plan a tot en met y. Daar ga ik echt voor. Maar mocht ik het toch niet worden, dan ga ik auditeren voor andere producties. Ik wil nog beter worden in wat ik doe. Misschien ga ik zelfs wel een master doen. Je bent immers nooit uitgeleerd.” [Karen Luiken] 

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
marielle
20
January
2023
toi toi toi vanavond voor jullie alle vijf!