Eindhoven,
16
juli
2021
|
09:03
Europe/Amsterdam

Toch een echte afsluiting...

De afgelopen dagen zijn de afgestudeerden voor het laatst naar Fontys gekomen. Om hun getuigschrift op te halen en in het zonnetje gezet te worden. Een feestje zoals in andere jaren kon het door corona helaas niet zijn. 

Geen docent, manager of studentbegeleider die het niet aankaartte: het is een zegen dat de uitreiking dit keer wel fysiek op locatie kon. En alle opleidingen en instituten probeerden er het beste van te maken. Met bloemen, gebakjes, foodtrucks of vrolijke muziek via ingehuurde deejays.

Maar een echt feestje...? Vanwege corona waren Fontys-breed regels opgesteld waardoor de geslaagden slechts in kleine groepjes tegelijk mochten komen. Met slechts familieleden of vrienden en zonder veel van de docenten en begeleiders die er anders bij zouden zijn geweest. En met het verzoek na afloop niet rond te blijven hangen.  

Studenten, genodigen en medewerkers: de meesten hadden alle begrip voor de beperkingen. Toch reageerden sommigen begrijpelijkerwijs nog wel teleurgesteld.

'Vier, vijf jaar studeren en dan is het na een minuutje op het podium voor een kort toespraakje alweer voorbij.' Ook veel gehoord: 'Ik had het graag anders gezien. Met een gezamenlijke borrel of feestje na afloop.' Sommige studiegenoten werden door de geslaagden gemist, en ook bepaalde docenten: 'Aan sommigen heb ik echt heel veel gehad en die kunnen er dan nu niet bij zijn. Dat vind ik wel echt jammer.'

Maar het had ook erger gekund, zoals de studenten die vorig jaar hun getuigschrift aan huis kregen bezorgd en helemaal niemand meer zagen in georganiseerd verband. 'Uiteindelijk is dit toch een echte afsluiting. Het feestje maken we dan thuis maar.' [Jan Ligthart]

Hieronder een greep uit de vele ceremonies die gisteren bij Fontys-opleidingen in Eindhoven werden gehouden. 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.