Tilburg,
10
september
2019
|
10:51
Europe/Amsterdam

Tilburg door de ogen van cabaretier Steven Brunswijk

Voor Bron Magazine – een eenmalige uitgave voor eerstejaars – vroegen wij aan cabaretier, presentator en Tilburger Steven Brunswijk (voorheen bekend als Braboneger) wat hij van de stad Tilburg vindt. “Mensen die zeggen dat het een lelijke stad is, zijn gewoon andere Brabanders die jaloers zijn op het mooie Tilburg.”

Als jonge jongen kwam je van Suriname naar Nederland. Blij dat je ouders kozen voor Tilburg?
“Jazeker. Er woonde al familie, en mijn ouders hoorden dat Tilburg een goede stad was. De stad is niet te groot en niet te klein en je vindt hier alles wat je nodig hebt. Als ik om half drie ‘s nachts pizza wil bestellen, kan dat gewoon.

Deze stad beperkt je niet, maar is ook niet zo druk als Amsterdam of Utrecht."

Waar hing je vroeger vaak rond?
“Met vrienden ging ik vaak gewoon hangen op straat, op verschillende plekken: de Korte Heuvel of bij McDonalds. Daar kwamen de chickies.

Niet dat ik ooit wat scoorde, mijn vrienden waren daar een stuk beter in.”

Als je iets mocht veranderen aan Tilburg, wat zou dat zijn?
“Die lelijke muur weghalen op het Stadhuisplein, dat grote roestige ding met die letters. Jezus, wie heeft dat bedacht? Dat moeten ze echt verwijderen, zodat mensen er gewoon fatsoenlijk kunnen langslopen zonder hun ogen te storen aan die lelijkheid.

Welke spots kan je aanraden in de stad?
“Ik ga altijd eten bij The Talk - goed eten voor een lage prijs. En op maandagavond kun je naar de Euroscoop voor vijf euro, daar ga ik vaak heen, vooral als er nieuwe films uit zijn.”

Tilburg staat een beetje bekend als ‘de lelijkste stad van Brabant’. Terecht of onterecht? “Mensen die zeggen dat het een lelijke stad is, zijn gewoon andere Brabanders die jaloers zijn op het mooie Tilburg. Het is gewoon een mooie stad die flink aan het groeien is, en ik woon er met heel veel plezier.” [Eva Witte]

Dit artikel verscheen eerder in Bron Magazine, een eenmalige uitgave voor eerstejaars.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.