Eindhoven,
08
juni
2020
|
10:45
Europe/Amsterdam

Tijdens een feestje raakten vier mensen besmet

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijd. Deze keer: Quincy (22) studeert Toegepaste Psychologie in Eindhoven.​

“Ik zit in jaar drie van mijn opleiding, waarin je een half jaar stage hebt en een half jaar een minor. Ik loop nu stage op het integratiekantoor bij de gemeente Terneuzen, in Zeeuws-Vlaanderen. Daar hebben we veel gesprekken met kandidaten, dat gebeurt vanwege de coronacrisis nu telefonisch. 

Omdat ik werkzaam ben bij integratie, voer ik ook gesprekken met mensen die gebrekkig Nederlands spreken. Omdat het nu allemaal telefonisch moet, wordt het er natuurlijk niet makkelijker op.

Ik heb doordat ik in het derde jaar zit niet echt met lessen te maken, dus ook geen online les vanwege corona. Maar het verschil in activiteit merk ik des te meer bij onze studievereniging, Topsy.

Als voorzitter ga ik onder andere over de beslissingen die nu worden genomen. We zijn terughoudend, en hebben vanuit de vereniging al geopperd om de intro bijvoorbeeld niet door te laten gaan. De school bedenkt met ons een gedeeltelijk online alternatief.

Er heeft bij ons een feestje plaatsgevonden vlak vóór de coronacrisis uitbrak, waarbij vier mensen besmet zijn geraakt. Sindsdien zijn we, tot ongenoegen van een aantal leden, erg streng geweest op onszelf en op de rest van de vereniging.” [Thieu Schraven

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.