's-Hertogenbosch,
03
juni
2021
|
13:43
Europe/Amsterdam

Thuiswerken was lastig, het gevoel was weg

Iedereen wordt geraakt door de coronapandemie. In deze serie korte verhaaltjes van Bron lees je wat studenten bezighoudt tijdens de crisis. Deze keer: Anky (24), student Pedagogisch Management Kind en Educatie in Den Bosch.

“Ik loop momenteel stage bij een natuurcentrum voor kinderen. Normaal gesproken ontvangen wij schoolklassen die we natuur- en duurzaamheidsworkshops geven. Door de coronacrisis hebben we weinig klassen meer ontvangen.

De coronacrisis vind ik sowieso een heel gekke tijd. Heel bijzonder hoe we aan het begin als één land samenwerkten om zo goed mogelijk de maatregelen na te leven en zo veel mogelijk zieken te voorkomen. Inmiddels is het niet meer nieuw en vind ik dat mensen zich er niet altijd meer serieus aan houden.

Op de kinderopvang waar ik werk was het na een tijdje de vraag hoe we om moesten gaan met de maatregelen. Bijvoorbeeld hoe we de overdracht van de kinderen gingen doen, van hun ouders aan de BSO. Dat was wel lastig, omdat we de ouders liever niet meer binnen wilden hebben.

Tijdens deze crisis mis ik duidelijkheid. Er zijn zoveel regels bijgekomen en verdwenen. De overheid probeert wel duidelijkheid te geven, maar soms gaat dat naar mijn idee omslachtig.

Het kindernatuurcentrum was een tijdje vanwege corona gesloten. Het thuiswerken was lastig. Online waren er wel vergaderingen en er was tussendoor wel wat contact, maar dat is heel anders. Wat ik heel erg merkte is dat het gevoel bij mij weg was. Gelukkig mag ik nu wel weer fysiek stagelopen.” [Sanne van der List]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.