Eindhoven,
08
juli
2020
|
14:59
Europe/Amsterdam

Terug op de campus: ‘Voel me indringer op eigen werkplek’

Voorzichtig zoeken medewerkers, voor wie werken op de campus om verschillende redenen nodig is, hun werkplekken weer op. Nanette Maalman ‒ docente Nederlands bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg ‒ was weer op campus Stappegoor in Tilburg.

“Ik kom alleen even langs voor het tekenen van diploma’s. Twee weken geleden was ik daarvoor ook al hier, maar van ‘terug op de campus’ is zeker nog geen sprake. Je mag namelijk alleen komen met een formele reden. Als lid van de Examencommissie Nederlands geef je vooraf in een Excel-bestand aan wanneer je kan. Je kiest een tijdslot en bent alleen dan welkom. Collega’s krijg je verder niet te zien.

De beveiliging doet er alles aan om zaken in goede banen te leiden, en duidelijk te zijn over de regels. Maar zo’n campusbezoekje werkt evengoed bevreemdend. Je moet tal van extra handelingen verrichten om binnen te mogen. Naast aanmelding vooraf, moet je aanwezigheid bijvoorbeeld ook worden bevestigd per sms. Ik voel me toch een beetje een indringer op mijn eigen werkplek.

Mijn collega’s vinden mij stiekem bevoorrecht dat ik hier überhaupt mag komen, haha. En het is ook echt leuk om weer even aan Gebouw P1 te snuffelen… Wat ik in de coronacrisis heb gemist is het terloopse: gewoon op iemand afstappen om iets te bespreken.

Voor onze studenten én voor de kwaliteit van het onderwijs hoop ik dat de deuren op Stappegoor snel weer wijd open gaan. De eerstejaars die straks instromen zitten nog met onduidelijkheden; daarvan willen we er graag nog de nodige wegnemen. Maar daardoor zijn deze laatste weken sowieso drukker en onoverzichtelijker dan anders.”

De campus wordt gemist. “Wat we tijdens de coronacrisis met z’n allen hebben opgetuigd blijft second best. Het is niet hetzelfde om afspraken en lessen structureel via msTeams te doen. Ik sta toch het liefste op de vloer bij P1.” [Frank van den Nieuwenhuijzen]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Marlous Oud
10
July
2020
Hahah, dit zijn exact de woorden die ik gister tegen mijn man uitsprak. Toen ik gister sinds lange tijd weer terug was in P1, in eerste instantie voor de diploma-uitreiking, maar in tweede instantie om wat spullen op te halen van mijn werkkamer (overigens vooraf netjes aangegeven bij mijn leidinggevende en blijkbaar nogmaals gemeld bij een 'andere laag') werd mij in eerste instantie de toegang ontzegd. Later mocht ik er toch nog in. Maar in het gebouw zelf werd ik door verscheidene 'security' medewerkers streng toegesproken en kreeg ik inderdaad het gevoel een indringer te zijn op mijn eigen werkplek. Niet bepaald een goed welkom terug gevoel...