Eindhoven,
26
augustus
2019
|
16:47
Europe/Amsterdam

Taart voor techniek

Feestelijke opening De Rondom voor medewerkers

Het eerste Fontys-feestje van dit collegejaar was dit keer niet dat van Purple, maar van de nieuwe bewoners van de Rondom in Eindhoven. Hoewel de kartonnen dozen, de sleufmachines en andere bouwmaterialen nog niet opgeruimd zijn, werd deze ochtend de taart al aangesneden en champagne uitgeschonken. Want trots op hun nieuwe onderkomen zijn ze, de technische opleidingen van Fontys.

Eigenlijk is het zelfs een driedubbel feest, uitgesmeerd over langere tijd. En daar is ook wel iets voor te zeggen, aangezien het ook om drie instituten gaat: de hogescholen Engineering, Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek en Toegepaste Natuurwetenschappen. Zij verhuisden deze zomer van de campus Rachelsmolen naar het TU/e-terrein.

De drie techniek-directeuren spreken de medewerkers toe vanaf de imposante buitentrap.Vandaag mochten de medewerkers voor het eerst hun nieuwe onderkomen in de Rondom - het voormalige TNO-gebouw - bekijken. Komende maandag krijgen de studenten er een feestelijk ontbijt voorgeschoteld. Het derde feestje, de officiële opening van het gebouw, is pas in november. Dan mogen ook de partners en familie van de medewerkers komen om de nieuwe werkplek te zien.

Niet af
Tegen die tijd zal ook pas echt alles af zijn. Dat is nu nog niet helemaal het geval.
“Zoals iedereen weet die ooit een huis heeft gebouwd, is het nooit helemaal af als je er de eerste nacht gaat slapen. Zo is het ook hier. De Rondom wordt vanaf vandaag gebruikt, maar is pas voor 90 tot 95 procent af”, stelde BEnT-directeur Gerard Lenssen. Hij stelde de medewerkers ook meteen gerust: het komt allemaal goed.

Zijn collega van Toegepaste Natuurwetenschappen stak zijn trots niet onder stoelen of banken. Volgens Maarten van Andel betrekken de drie Fontys-instituten een prachtgebouw op wat 'de slimste campus van heel Europa' is.

Escheriaans
En ook Engineering-directeur Ella Hueting stond te glunderen in de zomerzon: “Het dak van dit gebouw is zelfs opgetild om de collegezaal meer ruimte te geven!” Uiteraard liet zij de imposante, maar nog niet helemaal afgewerkte trappenhal niet onvermeld. "Die is bijna zoals die beroemde Escher-tekening. Met één groot verschil: deze trappen leiden wel degelijk ergens naartoe." [Jan Ligthart]
 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.