Eindhoven,
19
maart
2020
|
10:47
Europe/Amsterdam

Studieverenigingen vallen stil

Ook op de diverse studieverenigingen binnen Fontys heeft de coronacrisis grote impact: zij liggen zo goed als stil. Bijeenkomsten en feestjes zijn afgeblazen omdat ook bij de verenigingen het besef aanwezig is van de ernst van de situatie.

Zoals Innovum. Deze studievereniging huist in het Nexis-gebouw en hoort bij de opleiding Engineering in Eindhoven. Afgelopen vrijdag had de vereniging nota bene haar lustrumviering gepland, waarbij het tienjarig bestaan werd gevierd.

"Het feest zou plaatsvinden in het Ketelhuis op Strijp-S. Op het laatste moment hebben we besloten het niet door te laten gaan, dat leek ons niet verantwoord. Zonde is het wel, er is namelijk best wat geld in gestoken", zegt Bas Dieben, voorzitter van Innovum.

Niet buiten de regeltjes om
Ook bij studievereniging SV Aequitas van de Juridische Hogeschool (Tilburg en Den Bosch) liggen de activiteiten stil. Net als bij andere verenigingen worden ook hier geen pogingen gedaan om buiten de regeltjes om toch bij elkaar te komen.

Jeroen Mulders"We volgen gewoon de voorschriften van het RIVM, net zoals de rest van het land’, laat vice-voorzitter Jeroen Mulders weten in een reactie.

"Als studenten al bij elkaar komen, dan gebeurt dat in de privésfeer, omdat ze bevriend zijn. Maar zowel de school als de studievereniging organiseren voorlopig niets. De activiteiten zijn afgeblazen en we hebben geen idee wanneer we weer aan de slag kunnen met de vereniging."

Vooruit plannen
Studievereniging FACT (Fontys Hogeschool Communicatie) kijkt per dag wat het vooruitzicht is. "We hebben nu besloten om wel alvast vooruit te plannen en vergaderingen volgens richtlijnen te volgen. Voor nu dus veel thuis werken en hopen dat we toch weer aan de bak kunnen", laat het bestuur weten.

Vorige week dinsdag stond er voor de vereniging nog wel een feestje op de planning. Dat heeft ook gewoon plaatsgevonden, omdat dit toen ook nog gewoon mocht. "Op dat moment waren de richtlijnen nog om thuis te blijven met verkoudheid, dit hebben we dus ook aan onze leden doorgegeven." [Thieu Schraven]  

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.