Tilburg,
10
december
2020
|
17:11
Europe/Amsterdam

Studentikoos de coronacrisis door

Studenten zijn hard getroffen door de coronacrisis. Ze proberen er op hun eigen manier mee om te gaan, en die is niet altijd even functioneel. Journalistiek-student Bram Keeris legde dat vast in zijn studentenhuis.

Pizzadoos tegen glasschade

Omdat de woningcorporatie alle reparaties op een laag pitje heeft staan door de coronacrisis, moeten studenten zelf oplossingen vinden voor dingen die kapot gaan. Wanneer er glas uit een deur valt, is het eerste instinct om de glaspunt waaraan je je kunt bezeren af te dekken. Bij gebrek aan beter is hiervoor een pizzadoos gekozen.

Wifi in de huiskamer

Samen studeren is een flinke uitdaging door de coronacrisis. Doordat je niet met te veel mensen op je kamer mag zitten, wordt het studeren vaak in de woonkamer gedaan. Hier is natuurlijk wel wifi voor nodig.


Nieuwe functie planningsbord

Het plannen van activiteiten in het huis staat al maanden op een laag vuurtje, dus is er een nieuwe invulling gegeven aan het planningsbord in de woonkamer.

Kerstssfeer in het studentenhuis


De coronacrisis mag de kerstsfeer niet drukken. Hierom is er gekozen voor een klein kerstboompje, dat feestelijk naast de bierkratten op de oven staat.


Onderburen in quarantaine


De onderburen hebben wat minder geluk: die zitten in quarantaine door de coronacrisis. Voor hen wordt er boodschappen gedaan, zodat ze niet het huis uit hoeven.

Even concentreren op de vraag


Corona of niet, er is in een studentenhuis altijd tijd voor een biertje en het spelletje ‘F*ck You’.


Bram Keeris is student Journalistiek bij Fontys en woont met 17 studenten in een studentenhuis in Tilburg. Hij loopt stage bij Bron.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
CB
11
December
2020
Kunnen die lui van Vindicat nog een voorbeeld aan nemen ;)
marvin
17
November
2022
lit