Eindhoven,
16
september
2022
|
10:18
Europe/Amsterdam

Studentensteden: alles wat je moet weten over Eindhoven

Een nieuw collegejaar is aangebroken. Je bevindt je in een grote stad met veel nieuwe plekken om te ontdekken. Waar moet je heen voor de beste cocktails? Waar haal je de goedkoopste biertjes? En hoe haal je in jouw (misschien wel nieuwe) woonplaats het maximale uit je vrije tijd? Bron schakelde verschillende studieverenigingen in voor de beste tips. Vandaag aan de beurt: Watoto in Eindhoven. 

Watoto is de studievereniging van Fontys Hogeschool Pedagogiek. Danique Bogers, secretaris van de club, omschrijft Eindhoven als een ‘bruisende en gezellige studentenstad die gericht is op de ontwikkeling van de student’.

Het is er leuk vanwege het uitgaanscentrum, de gezelligheid en het goede onderwijs. “Maar ook omdat alles dicht bij elkaar ligt: de scholen, het station, het centrum enzovoorts. Er is hier veel te doen.”

 Wonen
“Op het moment is een kamer vinden in elke stad erg lastig. Een aantal sites dat kan helpen zijn Booking.com en Kamernet. Maar ook via Facebook-groepen of vrienden vinden veel studenten een woonruimte.” 

Winkelen
“Shoppen doe je voornamelijk in de Heuvelgalerie of de Hoofdstraat van Eindhoven. Leuke winkels zijn daar onder andere de Stradivarius, Cotton Club, H&M, Sting, Bijenkorf en de Solow. Ook zitten er hier en daar vintageshops waar je terecht kunt voor (vaak goedkope) tweedehands spullen.”

Uitgaan
“De beste en meeste kroegen vind je uiteraard op Stratumseind, dé uitgaansplek van Eindhoven. Villa Fiësta is onze favoriet, onder meer omdat je hier goedkoop bier kunt krijgen. Voor cocktails kun je naar Thomas, De Vooruitgang, Bobby’s Bar en Spijker.”  

Festivals
“Aan festivals geen gebrek in Eindhoven. Als je even geen zin hebt in de kroeg, kun je los op allerlei verschillende feestjes. Vooral in het voorjaar en de zomer wordt er in deze regio veel georganiseerd. Denk aan Intents, Wish Outdoor, 7th Sunday, Zongenoten, Lakedance en natuurlijk Purple.”

Eten
“In het centrum zitten allerlei verschillende tentjes waar je een heerlijk hapje kunt eten. Op de markt zit van alles – zoals De Wildeman – maar ook Dadawan, Spijker en The Roast Club mogen in dit rijtje niet ontbreken.”  [Karen Luiken]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.