Eindhoven,
21
april
2021
|
10:58
Europe/Amsterdam

Studentcoach helpt Jadienne met plannen en structureren

Een auto-ongeluk kan een grote impact hebben op je studie. Het overkwam Jadienne, student ICT en Media Design in 2019. Met hulp van haar coach van Student+ krabbelt ze weer overeind.

Samenvatting

In de zesdelige serie Hulplijn Student geeft Bron elke maand inzicht in een hulpvraag van een student en het werk van de betrokken hulpverlener. Welke problemen en hulpvragen spelen er zoal en hoe kan de student die oplossen?

JadienneJadienne: ‘Ongeluk had grote impact op mijn studie’
In 2015 kwam Jadienne (26) over uit Aruba voor de studie ICT en Media Design aan Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. Het leven in Nederland beviel haar goed, tot ze eind 2019 betrokken raakte bij een auto-ongeluk. “Dat heeft grote impact gehad op mijn leven en zeker op mijn studie.”

Jadienne liep onder andere een ernstige whiplash op en een zware hersenschudding. Om daarvan te herstellen ging ze terug naar haar familie op Aruba. “Ik ben daar uiteindelijk acht maanden gebleven en vond het lastig om weer op het vliegtuig te stappen naar Nederland.”

Laatste kans
Jadienne zag de studie even niet meer zitten en overwoog serieus om te stoppen, maar besloot uiteindelijk toch door te gaan. “Ik zag het als een laatste kans. Ik had al eerder studievertraging opgelopen, maar wilde per se mijn studie afronden. Want dat papiertje is toch wel belangrijk natuurlijk.”

Eenmaal in Nederland bleek het oppakken van de studie nog een hele uitdaging voor haar. “Ik heb sinds het ongeluk concentratieproblemen en ben soms wat vergeetachtig. Daarnaast heb ik meer moeite met het plannen en structureren van mijn werkzaamheden. Ik had het gevoel dat ik vastliep.”

Plannen en structureren
Haar decaan wees Jadienne uiteindelijk op de mogelijkheden van Student+. Een persoonlijke studiecoach kon haar helpen met het plannen en structureren van haar werkzaamheden en kon een luisterend oor bieden.

Zo kwam ze in contact met Mark van Haren (26) die haar sinds februari vanuit Student+ begeleidt. “Het is fijn dat ik met Mark kan sparren over mijn studiewerk. Hij geeft het aan als ik te langzaam ga of juist te snel en helpt met de planning van mijn werkzaamheden.”

Inmiddels kijkt Jadienne weer met vertrouwen naar de toekomst. Met alleen nog een minor en een afstudeerstage voor de boeg, komt het einde van de studie in zicht. “Dat is heel fijn, maar zonder Mark zou het een stuk moeilijker worden.”

Mark van HarenMark van Haren: ‘Ik help Jadienne met planning’
“Vanaf het begin hebben we een goede klik”, vertelt Mark van Haren, die naast zijn werk als studentcoach voor Student+ werkzaam is als gymdocent in het voortgezet onderwijs. “We zijn van dezelfde leeftijd, misschien helpt dat en zorgt dat voor meer vertrouwen.”

Elke week spreken Jadienne en Mark elkaar online. “We hebben samen een planning gemaakt voor de studieperiode tot het eind van dit jaar. Bij elke gesprek koppelt ze even terug hoe het loopt en of er aanpassingen nodig zijn in de planning.”

Aangepast studieschema
Vanuit Student+ heeft Jadienne een iets aangepast studieschema gekregen. “Ze krijgt iets meer tijd voor bepaalde opdrachten en werkt met andere deadlines dan de andere studenten. Dat haalt wat druk van de ketel.”

Volgens Van Haren is zijn rol in de studievoortgang van Jadienne eigenlijk marginaal. “Ze weet zelf heel goed hoe ze ervoor staat en wat er verder nodig is. Ze zoekt bij mij vooral de bevestiging dat ze goed bezig is omdat ze na het ongeluk meer stress en druk ervaart. Ik help haar die druk een beetje te verlichten.” [Tekst: Ivo van der Hoeven - Foto's: Charlotte Grips]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.