Eindhoven/Tilburg,
10
maart
2020
|
17:59
Europe/Amsterdam

Streep door open avonden en Dutch Happiness Week

In lijn met wat de Noord-Brabantse autoriteiten vanmiddag besloten, heeft Fontys alle grotere evenementen voor deze en komende week geschrapt. Zo gaat er een streep door de open avonden van 11 en 17 maart en ook door de complete Dutch Happiness Week. Het onderwijs gaat vooralsnog wel gewoon door. 

Op basis van de recente adviezen van het kabinet en het RIVM heeft het College van Bestuur (CvB) van Fontys besloten om tot en met maandag 16 maart alle evenementen af te gelasten die niet rechtstreeks behoren tot het geven van onderwijs. Dit besluit geldt voor alle Fontyslocaties.

Die besluiten zijn het gevolg van de oproep van de nationale en provinciale overheden om grootschalige evenementen en samenkomsten in Noord-Brabant zoveel mogelijk af te gelasten. Om die reden zijn alle wedstrijden in het betaald voetbal alsook carnavalsoptochten en dance-evenementen simpelweg verboden.

Voor iets kleinere evenementen geldt dat verbod niet. Maar de Eindhovense burgemeester Jorritsma riep vandaag wel alle organisatoren van evenementen met meer dan duizend bezoekers "het gezonde verstand te gebruiken" en "zeer terughoudend te zijn met het door laten gaan van zulke evenementen".  

Fontys geeft daar nu ook gehoor aan. Om meerdere redenen, zo luidt de officiële verklaring: "We hebben dit besluit genomen om de sociale contacten van onze medewerkers zoveel mogelijk te beperken en ons in eerste instantie te focussen op het doorgaan van ons primaire proces: het onderwijs."

Geen Karin Bloemen
Daarbij gaat de instelling overigens verder dan de door premier Rutte gisteren al aangekondigde termijn van zeven dagen beperkte sociale contacten om de verspreiding van het virus in te dammen. Fontys laat ook de open voorlichtingsavond in Tilburg op dinsdag 17 maart én de hele Dutch Happiness Week niet doorgaan. Die laatste - inclusief Denk Groter Debat met Karin Bloemen - stond gepland van 14 tot en met 22 maart. 

Volgens een woordvoerster is om organisatorische redenen daartoe besloten. "De Dutch Happiness Week zien we als één evenement. Dan kun je moeilijk zeggen: de eerste drie dagen doen we niet, die andere vooralsnog wel."

Hetzelfde geldt volgens haar voor de voorlichtingsavond op dinsdag. "Die wordt door meer dan duizend mensen bezocht. Er komt dan ook veel kijken bij de organisatie van zo'n avond. Dat kun je niet op het laatste moment dan ineens wel of niet door laten gaan."

Overigens zijn ook meeloopdagen en proefstuderen tot aan dinsdag geschrapt en zullen ook activiteiten als diploma-uitreikeingen en symposia in die periode niet doorgaan. [Jan Ligthart]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.