Eindhoven,
08
september
2017
|
11:57
Europe/Amsterdam

Steven Vos over de man met de hamer

Als lector Move to Be bij de Sporthogeschool weet Steven Vos veel van de effecten van hardlopen op ons lichaam. Een kleine week voor de Marathon Eindhoven presenteert hij, samen met cabaretier Leon van der Zanden, de theatertalkshow De Aanloop.

In het Parktheater in Eindhoven komen op maandagavond 2 oktober tal van deskundigen bij Vos en Van der Zanden langs, die vertellen over de verschillende aspecten van het hardlopen en met name de marathon. Trainingsopbouw, leefstijl, dieet, de opkomst van technologische hulpmiddelen zijn enkele van de onderwerpen die de revue passeren. Ook de psyche van de hardloper wordt niet vergeten: wat is zijn state of mind tijdens de voorbereidingen en hoe verslaat hij de man met de hamer?

Ook tijdens de voorstelling wordt er gelopen: cabaretier Pieter Jouke legt bij wijze van warming up voor 8 oktober het virtuele parcours live af. Bron gaat komende tijd Vos alvast de belangrijkste tips ontfutselen om de marathon, of een deel daarvan, te kunnen volbrengen. [Debbie Langelaan]

Kaarten voor de theatertalkshow zijn te bestellen via de site van het Parktheater.

Op de foto: Steven Vos