Eindhoven,
29
augustus
2022
|
12:18
Europe/Amsterdam

Stakingen NS treffen ook Brabants treinverkeer

De estafettestakingen van de NS zijn inmiddels in volle gang. Ook de komende dagen moeten studenten en medewerkers rekening houden met flinke vertragingen en geannuleerde reizen. Zo rijdt dinsdag vrijwel geen enkele trein in Nederland.

Het NS-personeel staakt omdat vakbonden eisen dat het maandloon met 100 euro bruto wordt verhoogd. Ook vinden de vakbonden dat NS-medewerkers minimaal 14 euro per uur moeten gaan verdienen. Ze vragen om invoering van automatische inflatiecompensatie vanaf 2023 en een eenmalige uitkering van 600 euro.

Hoewel maandag een enkeling al last had van het gewijzigde treinverkeer, is dat dinsdag en woensdag helemaal het geval. De NS laat weten dat dinsdag het gehele land getroffen zal worden door de stakingen. Alleen in de omgeving van Schiphol zullen deze dag nog wel treinen rijden. Woensdag ligt het treinverkeer rond Nijmegen en Arnhem en in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zo goed als plat.

Advies vanuit NS
Volgens de NS is nog niet precies bekend in welke mate iedere regio te maken krijgt met eventuele overlast. Stel reizen daarom uit of annuleer ze op deze dagen en kies voor thuiswerken/studeren, is het advies. Is een reis noodzakelijk en heb je ander vervoer moeten regelen vanwege de stakingen? Dan heb je recht op een vergoeding vanuit de NS. Hoe dat precies zit, lees je hier. [Noëlle van den Berg] 

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.