Eindhoven,
10
juni
2021
|
11:02
Europe/Amsterdam

Stageplaats vinden was moeilijk

Iedereen wordt geraakt door de coronapandemie. In deze serie korte verhaaltjes van Bron lees je wat studenten bezighoudt tijdens de crisis. Deze keer: Suzanne (21), student bij Sociale Studies in Eindhoven.

“Tot nu toe heb ik niet veel last gehad van de coronacrisis. Online les was juist wel prettig vanwege de reisafstand naar school. Inmiddels ben ik wel weer toe aan fysieke colleges.

Het grootste nadeel van de coronacrisis voor mij is dat ik minder contact had met andere studenten en daardoor niet echt mee kon doen in het studentenleven. Ik mis het socializen met medestudenten. Whatsapp heeft op dat gebied zijn grenzen. Ook samenkomen met vrienden gaat lastig.

Dit jaar heb ik gelukkig stage kunnen lopen in de gehandicaptenzorg. Dat maakte me er wel bewust van dat ik een risico voor de cliënten kan zijn. Maar omdat het grootste gedeelte van dit schooljaar online plaatsvond, vormde ik geen groter risico dan andere collega’s bij die organisatie.

Wat ik wel prettig vond, was dat de cliënten vrij snel gevaccineerd waren en dat ik en het andere zorgpersoneel daarna ook vrij snel zijn gevaccineerd.

Een stageplaats vinden was moeilijk. Toen ik er vorig jaar voor wilde solliciteren, was de coronacrisis net begonnen en boden bedrijven geen stagemogelijkheden meer aan. Nu ging het vinden van een stageplek beter, ondanks dat de sollicitatieprocedure volledig online was.

Ik ben ook blij dat ik weer een dag per week naar school kan en mijn medestudenten kan zien. Online les was prima, maar ik miste daar het sociale contact.” [Sanne van der List]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.