COLUMN, Evelyne Meens,
19
januari
2022
|
09:24
Europe/Amsterdam

Spinazie tussen je tanden

Feedback. Het is net als spinazie tussen je tanden. Het is goed dat iemand er iets van zegt, maar aan de andere kant had je het liever niet gehoord.

Het nieuwe jaar is begonnen en de jaarlijkse ontwikkelgesprekken komen er weer aan. Bij ons in het team wordt er dan gevraagd of je tenminste twee collega’s om 360 graden feedback wilt vragen. Op zich is dat een goed idee. Nog beter zou het zijn als je dat het hele jaar door zou doen.

Zelf heb ik een haat-liefde verhouding met feedback. Ik weet: als ik me wil ontwikkelen, is het handig te weten wat er beter kan. Maar aan de andere kant doet het soms een beetje pijn om te horen wat er minder goed gaat. 

Inmiddels ben ik gewend om bij belangrijke memo’s minimaal één collega om feedback te vragen. Maar dat voelt als minder invasief, omdat feedback krijgen op een tekst je ziel minder raakt. Het wordt moeilijker wanneer ik vraag: ‘Hoe kwam ik in die meeting over?' Of: 'Hoe vond je dat ik die presentatie heb gedaan?’ 

Ik wil groeien en dus horen hoe het beter kan, maar sommige feedback doet soms een beetje pijn. Ik besef maar al te goed dat wanneer ik feedback vraag, ik dus op zoek ben naar iets wat ik eigenlijk niet wil vinden. En wanneer je om feedback vraagt, vraag je het dan aan de collega die jou toch al best goed vindt of aan de meest kritische collega waarvan je écht iets kunt leren?

Feedback is voor mij dus net als spinazie tussen mijn tanden: enerzijds wil ik dat iemand er iets van zegt, anderzijds wil ik dit ‘minder goede nieuws’ eigenlijk niet horen. Tja. Als je wilt groeien, moet je er iets voor over hebben.

Evelyne Meens neemt keuzes van zichzelf en anderen onder de loep en zet daarbij mensen graag aan het denken. Ze werkt bij Fontys als onderzoeker en expert Studie(keuze)succes en is auteur van het boek Een leven lang kiezen. Haar Bron-columns vind je hier. 

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Edgar Korteweg
22
February
2022
Hi Evelyne,
Wat beschrijf je het proces mooi. En je slogan 'feedback is net als spinazie tussen je tanden' ga ik zeker van je gebruiken. Ik herken absoluut jouw ervaring en beleving bij feedback. Wij van IKSO helpen organisatie van feedback iets normaals te maken. Door het regelmatig te doen (met name vragen van feedback), de gesprekken die je daarover hebt met elkaar en nog mooier de ontwikkeldoelen die je van daaruit opstelt en met elkaar deelt maken dat niet alleen jij zelf aan het leren bent, maar dit samen doet met je collega's. Wij noemen dit een feedback vriendelijke omgeving realiseren. Door het regelmatig te doen wordt het makkelijker en veelal ook leuker. En ja, soms blijft feedback voelen als 'spinazie'.. leren doet ook pijn. Het tast immers iets van je autonomie aan en dat beschermen wij mensen toch graag... veel plezier met het groeien en dank voor je gedichtenspinsels. Groet, Edgar (PS: mocht je het leuk vinden, kijk gerust eens op onze site. Daarbij hebben wij video's op youtube staan die je bij het proces van feedback (vragen, maar ook zeker ontvangen) helpen.