Eindhoven,
22
mei
2020
|
09:17
Europe/Amsterdam

Spiegeltje aan de wand

Eén van de meest gestelde gebruikersvragen aan Microsoft is momenteel: waarom kun je MS-Teams niet zo instellen dat de ander jou wel kan zien, maar jij jezelf niet? Terechte vraag. Immers, het is supervermoeiend om naar jezelf te kijken en dat snap ik wel: want de meeste mensen zijn in hun hoofd een stuk knapper dan op het scherm. Maar Microsoft geen vooralsnog geen krimp.

Ik weet waarom! Om dat uit te leggen, maak ik een uitstapje dat begint met een bekentenis. 

Ik heb in mijn leven zoveel films gezien met een sauna in de hoofdrol, dat ik lange tijd niet naar een wellnesscentrum durfde. Ik was bang dat in mijn hoofd voorgeprogrammeerde verbindingen zouden worden geactiveerd, die automatisch reacties zouden oproepen. U weet wel, zoals de hond van Pavlov, die bij het horen van de bel begon te kwijlen. Alleen dan ongepaster. Toen ik eindelijk een keer een sauna bezocht, gebeurde er niets. Een opluchting en een teleurstelling tegelijk.

Het preutse Microsoft weet natuurlijk dat er ook mannen zijn die ervaring hebben met webcamsex. En het kan natuurlijk niet zo zijn dat het hoofd van deze mannen tijdens een videogesprek met een leuke dame overloopt met ongewenste gedachten. En daarom ben ik dus altijd in beeld.

Zodat als ik een keer een videogesprek heb met een leuke dame, elke potentiële onzedige gedachte hardhandig wordt gesmoord door Microsoft. Die me er continu aan herinnert dat die leuke dame op haar beurt een videogesprek heeft met een wat oudere, tegenvallende man.

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van 'Appen is het Nieuwe Roken' .

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Michael
27
May
2020
Blijf het zeggen Rens... probeer die tools van ons eens ..., zelfs SURF gebruikt het ;-)