Eindhoven,
20
mei
2022
|
09:18
Europe/Amsterdam

Slim dienblad Trayner winnaar Student Startup Festival

Trayner. Het zegt je misschien (nog) niets, maar het is hét gouden idee waarmee Levi Houtappels donderdagavond het Fontys Student Startup Festival won. De hoofdprijs? 1.500 euro om te investeren in zijn eigen bedrijf.

Trayner is een dienblad dat verspilling tegengaat. “Stel je eens voor dat je op het terras zit en er weer zo’n onervaren ober langskomt die zijn dienblad met drankjes laat vallen”, begon Levi zijn pitch. “Jaarlijks gaat er zo’n 11 miljoen liter drank verloren in Nederland. Dat zijn maar liefst vier Olympische zwembaden vol! Trayner voorkomt deze verspilling, door een vingerhouder onderaan het dienblad.”

Alle deelnemers met de juryleden op een rijDie vingerhouder gaat volgens Levi het verschil maken. Maar naast hem waren er nog vijf andere studenten die meededen voor de hoofdprijs voor 1.500 euro. Zoals Sieuwe Elferink bijvoorbeeld, die met zijn startup MultiRotorResearch autonome drones in wil zetten zodat een menselijke piloot voortaan niet meer nodig is. Of Tim Arts, die met zijn bedrijf Bugsy een insectenburger op de kaart wil brengen en het eten van insecten gangbaarder wil maken voor horecabezoekers.

Van kledingzaken tot strafcornerpakken
Ook Chaymae Chamsi presenteerde haar bedrijf Takschita Royal. Een kledingwinkel in Duitsland waar mannen, vrouwen en kinderen traditionele Marokkaanse kleding en accesoires kunnen kopen. Can Güner pitchte op zijn beurt zijn startup Strafcornerpak. Om verdedigers tijdens hockeywedstrijden beter en gemakkelijk te beschermen tegen rondvliegende hockeyballen.

Dienblad TraynerNederlandse markt veroveren
Toch koos de vakjury unaniem voor het innoverende dienblad met geïntegreerde vingerhouder, die er volgens Levi voor zorgt dat horecapersoneel optimaal balans hebben. “En het is ook nog eens gemakkelijk vast te houden!” Iets wat de jury van het Fontys Student Startup Festival erg aansprak.

Trayner is nog niet op de markt. Maar daar kan de hoofdprijs van 1.500 euro goed bij helpen, aldus de derdejaarsstudent Ondernemerschap en Retail Management. “De dienbladen die we momenteel hebben zijn allemaal 3D-geprint. Nu is het tijd om een matrijs (mal) aan te meten om Trayner te produceren. Daarna gaan we de Nederlandse markt veroveren. En als dat is gelukt, gaan we door naar het buitenland!”

Meest duurzame startup
De startup van Chris Joosten, Studio Monton, kreeg eveneens 1.500 euro toebedeeld. Zijn idee werd gekroond tot de meest duurzame startup. Chris ontwikkelt woonproducten zoals tafels, stoelen en lampen, waarbij je beschadigde onderdelen kunt vervangen. “Zo kunnen je meubels meerdere generaties mee. En alle onderdelen die we maken, zijn volledig van gerecycled materiaal.”

Chris Joosten won de Meest Duurzame StartupInspirerende lezingen
Naast het verdelen van de prijzen werden er tijdens het festival ook twee lezingen gegeven door Michael Musandu en Jouri Schoemakers. Zij inspireerden de leerlingen met lessen over hun eigen ondernemersavonturen bij LaLaLand en Pieter Pot, twee startups die zich inmiddels met recht succesvolle bedrijven mogen noemen. Wie weet kunnen de jonge ondernemers van vandaag zich daar over een paar jaar met hun bedrijf bij aansluiten. [Noëlle van den Berg]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Dominique van Doorn
10
August
2022
Ik ben aanwezig geweest tijdens dit event. Ik ben op zoek naar de naam van de jonge advocaat in de jury. Hij heeft een specialisatie in startups en ik ben voornemens om salesmanager van een startup te worden. Zijn naam en mogelijk contact gegevens is waar ik naar opzoek ben! Bij voorbaat dank! Dominique tel: 0643036312