Eindhoven,
10
februari
2020
|
12:21
Europe/Amsterdam

Slagbomen werken, registratie nog niet

En zo sta je dus ineens voor een slagboom als je wilt parkeren op de campus Rachelsmolen. Het is alleen even behelpen omdat de kentekenregistratie nog niet werkt. Maar je komt de EIndhovense campus ook binnen met je Fontys-pas of door een kaartje te trekken en even een uitrijkaartje te halen. 

Het was breed en ruimschoots tevoren aangekondigd. Niettemin stonden vanochtend toch heel wat automobilisten verward voor de dichte slagboom. Ook al omdat het erop leek dat vanwege het slechte weer meer mensen dan normaal met de auto waren gekomen. 

Gratis
Kennelijk is nog niet bij iedereen doorgedrongen hoe de betaalautomaten en slagbomen voortaan gaan werken. Voor de duidelijkheid: medewerkers en studenten van Fontys hoeven niet te betalen voor parkeren in de garage op Rachelsmolen. Het is gratis dus.

Je komt binnen door het gebruik van je Fontys-pas. Of via kentekenregistratie, als je dit althans zelf hebt opgegeven. Die registratie werkte vanochtend nog niet, maar daar wordt volgens de dienst Huisvesting en Facilitaire zaken hard aan gewerkt.  

De slagbomen zijn overigens vooral geplaatst om te voorkomen dat anderen (lees: bezoekers en 'bewoners' van de TU/e-campus, waar betaald parkeren al lang een feit is) hier parkeren. 

Of dit echt zo'n probleem is, werd vanochtend niet meteen duidelijk. Volgens de medewerkster die bij de slagbomen de automobilisten een helpende hand toestak, waren er vanochtend vrijwel alleen parkeerders die ook echt bij Fontys moesten zijn. [Jan Ligthart

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Elly Jacobs
17
February
2020
Complimenten voor de medewerkster die iedereen een helpende hand toestak. Ze bleef vriendelijk en geduldig, terwijl het regende en waaide.
Susan
14
February
2020
ik heb mijn kenteken geregistreerd bij Fontys maar werk niet op de Rachelsmolen. Kun je ook parkeren als medewerker van een andere locatie als je een keer op de Rachelsmolen moet zijn middels de kenteken registratie? of moet je altijd je pas bij hebben. En is het dan gratis voor medewerkers?
Judith Tollig
18
February
2020
Hallo Susan, je kunt als Fontys medewerker en studenten altijd gratis parkeren op campus Rachelsmolen. Je kunt het terrein op met je Fontys pas of via kentekenregistratie. Je kenteken kun je via www.fontyskaart.nl registreren. Daar kun je overigens ook de pas aanvragen mocht je die nog niet hebben.