Eindhoven,
15
januari
2018
|
08:57
Europe/Amsterdam

Showtime

In Hotel Excalibur in Las Vegas kun je 24 uur per dag gokken. De lichten blijven altijd aan zodat de die-hard gokkers imsomnia oplopen but they don’t give a fuck. Alles is gedigitaliseerd, drie vingers doen het werk. Een om op de knop te drukken, de andere twee om een sigaret vast te houden. Overal kun je vreten en zuipen want eten en drinken gaat niet in Las Vegas. Ja maar Luc… nee, dat gaat gewoon niet, snap je. Is deze stad een hel?

Niet voor Iris Soute, docent ICT & Media Design Hogeschool OCT in Eindhoven. Ze heeft een mini-computertje uitgevonden - niet ontwikkeld, dat is zo’n duf woord- en ze trekt er op de Consumer Electronics Show in Las Vegas veel bekijks mee. Picoo heet het computertje en het moet ervoor zorgen dat kinderen weer ouderwetse spelletjes buiten gaan spelen. Keigoed!

Het is een complex denkbeeld. Op de begane grond duizenden sociaal gedepriveerde Amerikanen die wetenschap officieel ontkennen en er God of een andere Trump voor in de plaats nemen en een paar verdiepingen hoger goedwillende en hardwerkende wetenschappers die hun best doen de wereld weer wat vooruit te helpen.

In hotel Excalibur zag ik een man die zo dik was dat zijn lichaam aan alle kanten over zijn scootmobiel hing. Er liep een vrouw naast hem die het stuurmechanisme bediende. Zo’n man gun je toch een Picoo?

Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.