Eindhoven,
06
juni
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Scriptie-naweeën

Hee Guusje hoe heb je de deadline overleefd van je scriptie?
Niet. Ik lag een week onder mijn scriptiegrafsteen en was volledig in Zombie-modus. Ook heel fijn dat terwijl op maandag mijn deadline verliep, ik voor de dinsdag gewoon al weer werk had gepland.
Super Guus! Good way of taking care of yourself!
Niet.
Echt aan alle toekomstige afstudeerders: nadat je jouw scriptie hebt ingeleverd verstop je jezelf drie dagen onder een deken. Geen notie van de buitenwereld hebben of willen hebben.

Wat er anders gebeurt? Nou ik ben het levend bewijs van dat anders. Ik heb de afgelopen dagen gehuild om het feit dat mijn trein te laat was, kon niet eerder inslapen dan 04:00 uur aangezien ik in het weekend ervoor drie dagen lang tot die tijd doorwerkte om het af te krijgen. Ik moet in rehab vanwege mijn koffieverslaving. En dan neem je ook nog impulsieve beslissingen zoals een hond aanschaffen.
Ja, daar eindig ik mijn verhaal mee. Tijdens mijn scriptie gebruikte ik mijn enige pauzes om naar hondenplaatjes te kijken. Aangezien dit zo'n goede afleiding was heb ik besloten er voor de rest van mijn voorlopige leven eentje te nemen.

Maar daar heb je toch helemaal geen tijd voor, Guus? Wat nou als je op reis wilt?
Nou, in plaats mijn leven te laten bepalen door 'wat als', reflecteer ik liever op hoe het de afgelopen jaren is geweest. En daar had prima een hond bij gepast.

Dus, vanaf de volgende column schrijf ik met ‘Kerel’ op mijn schoot. Zo heet ie namelijk, mijn toekomstige hond.

Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en eigenaar van Bureau Dit Ben Ik.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.