Eindhoven,
26
februari
2019
|
09:59
Europe/Amsterdam

Schoolreisje

Ik ben eindelijk weer eens op schoolreisje geweest. Ik ging alleen niet naar de Efteling, maar naar Birmingham. Vier dagen naar het buitenland, er moest alleen wel gewerkt worden. Zo had ik schoolreisjes nooit voor me gezien.

Samen met drie vrienden van school vertrokken we. Het leuke aan zo’n reis is dat je een paar dagen weggaat met mensen met wie je normaal gesproken niet snel in een vliegtuig zou stappen. We hadden wel één ding met elkaar gemeen: bier.
Gelukkig ben je dan in Birmingham aan het juiste adres. Waar je ook bent in die stad, binnen een straal van vijftien meter is er een pub te vinden. En dat is wat je wil als student: rollend naar de kroeg kunnen.

Wat we niet zo gemeen hadden was onze manier van werken. Terwijl de een bij voorkeur drie kwartier te vroeg was bij een afspraak bleef de ander juist liever een uurtje langer in bed liggen. De een was rustig, de ander gestrest.

Hij wilde dit eten en zij liever dat. Ook de man-vrouw verschillen waren duidelijk op te merken. Terwijl ik vooral bezig was met de vraag of iedereen wel (bad)slippers had meegenomen, waren de drie mannen restaurants aan het zoeken waar je lekker vlees kon eten.

De spanningen liepen af en toe hoog op, want vakantie doe je niet omdat je het leuk vindt. Gelukkig waren problemen ook snel weer vergeten, als er ’s avonds een heerlijke pint bier voor je neus werd gezet. De échte reden dat we op reis gingen.

Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.