Tilburg,
04
juni
2019
|
10:27
Europe/Amsterdam

Een lekker rustig weekend...

Dit weekend was ik sinds maanden een keer vrij van werk. Ik loop doordeweeks op alle dagen stage en op zaterdag en zondag werk ik in de kroeg om mijn huur (en nog wat andere dingen) te kunnen betalen. Dit weekend gingen we een paar dagen weg met familie en vrienden. Ik heb maar weinig rust gehad de laatste tijd, dus dit uitstapje – met het mooie weer voor de boeg - kwam als geroepen!

Vier dagen kamperen met ongeveer vijftig mensen, onder wie erg veel kleine kinderen. Soms gingen we barbecueën of zelf pizza’s bakken. We hadden een kinderbingo, open avond en ’s middags waren we in de weer met watersproeiers omdat het bloedheet was. Het leek wel vakantie zo fijn was het.

Niks was een verplichting en er was geen absurde dagplanning. We konden doen wat we wilden en gaan en staan waar we wilden. Mijn voorkeur ging al snel uit naar lekker zonnen en een boekje lezen, heerlijk zen worden. Optrekken met de kinderen was ook fijn, maar kinderen kunnen behoorlijk intensief zijn… kwam ik achter. Er is altijd wat, je bent ze aan het vermaken óf erop aan het letten zodat ze elkaar niet vermoorden…

Toen we op zondag thuiskwamen viel ik als een blok in slaap. Ik was totaal uitgeput en moeier dan ik normaal na een weekend hard werken zou zijn. De rust die ik zocht, had ik niet helemaal gevonden. Kan ik de volgende keer toch maar beter gaan werken…

Puck Vriends zit in het tweede jaar van Fontys Hogeschool Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.