COLUMN, Jacky Eickes,
22
maart
2021
|
09:28
Europe/Amsterdam

Roy Donders als prank

Hoewel ik al bijna zeven jaar niet meer in een studentenkrot woon, denk ik vaak aan die tijd terug. Niet alleen omdat het de leukste periode uit mijn leven was, maar ook omdat die levensfase de meeste indruk heeft achtergelaten op mij.

Vier jaar lang kon en mocht alles. Ik zou het fijn vinden als ik nog steeds weg zou kunnen komen met de dingen die ik toen deed. Zoals ontbijten met chips of roken terwijl je aan het koken bent voor anderen  - ja, dat is goor en nee, daar gaven we niks om. Soms denk ik wel eens: had ik het niet nóg leuker kunnen hebben? Maar als ik het helemaal ontleed, weet ik dat ik het maximale uit mijn  studententijd heb gehaald.

Zo heb ik verschillende pranks uitgehaald. Van meer dan 1.000 ballonnen in de kamer van mijn huisgenoot tot plastic bekertjes gevuld met water van de bovenste verdieping tot aan de voordeur. En mijn favoriete prank: het levensgrote kartonnen bord van Royke Donders óveral neerzetten in de hoop dat iedereen zich dood schrikt. Wat dus ook dagelijks gebeurde. Overigens werd Roy het vaakst voor míjn deur gezet. Omdat ik by far het hardst gilde.

Ook de minder leuke dingen die bij het studentenleven horen heb ik maximaal meegemaakt. Zoals ruzie met de huisbaas, omdat hij weigerde de rottende en schimmelvormende douche te vervangen. Een week moeten leven op 53 cent. Of gek worden omdat die vier muren op me af kwamen.

Maar wat me het meest is bijgebleven, is het hebben van huisgenoten. En hoe leuk ik dat vond (vooral het feit dat het niet je ouders zijn). Ik heb nu overigens ook al drie jaar een huisgenoot, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Als je een hypotheek moet betalen ga je toch iets anders met je woonruimte om. Alles is dan anders. Al zou ik nog steeds even hard schrikken als Royke ineens voor mijn neus staat.

Jacky Eickes is afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Zij is redacteur van Bron en schrijft daarnaast ook elders al dan niet digitale kolommen vol. Lees hier de andere columns die zij voor Bron schreef.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.