Eindhoven,
17
mei
2019
|
11:22
Europe/Amsterdam

Ronald runt naast studie een succesvolle ‘cocktailservice’

Drie keer per week cocktails maken bij bruiloften en bedrijfsfeesten en daarnaast ook nog even afstuderen. Ronald van Beers (25) studeert Small Business and Retail in Eindhoven en is eigenaar van Ronald’s Drive-in Bar N.1. Het idee werd geboren in Amerika en is inmiddels succesvol in Nederland en België.

Tijdens een stage in 2014 bij het Marriott Hotel in de Verenigde Staten, waar hij soms ook achter de cocktailbar stond, kwam de inspiratie voor het opzetten van een eigen cocktailservice. “Ik vond het heel leuk om cocktails te maken, dus ik heb na mijn stage eigenlijk meteen een businessplan gemaakt: wat is de markt en wie Ronald van Beersgaan we helpen?”

“Toen ik afstudeerde aan De Rooi Pannen had ik drie maanden vrij, voordat ik aan mijn hbo-studie zou beginnen. In die tijd heb ik het bedrijf ‘officieel’ gemaakt.” Op 1 juli 2015 zag Ronald’s Drive-in-Bar N.1 het levenslicht.

“Ik wist meteen al dat ik geen pand en geen vast personeel wilde en dat ik alleen maar met boekingen wilde werken. Maar dat het zo’n groot succes zou worden in drie jaar tijd, dat wist ik natuurlijk niet meteen.”

Gin-bar
Ronald’s Drive-in Bar N.1 verzorgt alles rondom cocktails tijdens events, met onder andere een gin-bar, maar ook een champagne- of speciaalbier-bar. “We hebben vijf soorten cocktails, waarvan de bartenders er zo’n 400 per avond maken.” 

Bij de Drive-in Bar kan ook een cocktailworkshop geboekt worden. “We mikken op grotere evenementen zoals een bruiloft, bedrijfsfeesten of familiefeesten. We worden gemiddeld zo’n drie keer per week geboekt. Inmiddels hebben we acht bartenders. Eind 2019 moeten we vijf bars hebben, waarmee we op events kunnen staan.”

Hbo-studie
Het idee voor Ronald’s Drive-in Bar N.1 was er, maar Ronald wilde ook graag nog beginnen aan een hbo-studie én in Eindhoven blijven wonen. De start aan de studie Small Business and (nu Ondernemerschap) bij Fontys in Eindhoven was voor hem dan ook een logische vervolgstap. 

“Fontys heeft me zeker geholpen. Als ik het te druk had met mijn bedrijf, mocht ik bijvoorbeeld later een toets maken. En mijn scriptie gaat over de nieuwe stijl van mijn eigen bedrijf. Dat kan ik dus ook weer gebruiken voor mijn onderneming.” Ronald heeft alles op eigen houtje gedaan en geen gebruik gemaakt van de studentenondernemersregeling.

Only For Men
Het grote succes heeft hij niet alleen aan zijn ondernemerschap en kordate houding te danken. “Ik werkte – toen ik mijn bedrijf opstartte – ook nog bij kledingzaak Only For Men. Toen ik de keuze moest maken daar te stoppen, besloten zij mij vijftien keer per jaar te boeken voor events of voor in de winkel."

Door het grote bereik (Only For Men opereert door heel Zuid-Nederland) rolden daar weer partijen uit. Maar niet alleen in de grote steden van Nederland is het een succes, ook onze zuiderburen weten hem te vinden. “De helft van onze boekingen zijn in België en dan vooral in Antwerpen en Brussel.”

Heel intens
Tijdens zijn studie was het soms wel te veel, ook al kon hij de dingen die hij leerde in colleges meteen toepassen in zijn bedrijf. “Het eerste jaar vond ik heel intens, omdat je natuurlijk je propedeuse wilt halen en veel studie-uren én veel lesuren hebt. En daarnaast dan ook nog je eigen bedrijf opstarten.” 

Na zijn afstuderen in juni wil Ronald fulltime aan de slag bij zijn bedrijf. “Ik ga actief retailers benaderen en de sales doen zodat we nog groter worden. De laatste vier jaar waren heftig, maar zeker heel mooi!” [Jacky Eickes]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Corien louwers
13
June
2023
Hoi ronald, doe je nog cocktail partys? Ik woon in hapert , het is voor feestje, gr corien louwers ( van patricia en susan) 06.20401985