Eindhoven,
14
mei
2020
|
15:37
Europe/Amsterdam

Pabostudenten hervatten stage

Basisschoolleerlingen gaan sinds deze week gedeeltelijk weer naar school. Daardoor kunnen de pabostudenten van Fontys ook weer naar hun stageadres. Studenten Marit (19), Lars (20) en Maartje (18) vertellen over de hervatting van hun stage.

“Iedereen die ik ken die stage had vóór Larsof tijdens de lockdown, heeft zijn stage nu hervat, net als ik”, zegt Lars, tweedejaars-pabostudent in Eindhoven.

“We werken nu met halve klassen. Dat kan overigens betekenen dat er een klas over twee lokalen verdeeld wordt op dezelfde dag, maar ook bijvoorbeeld dat groep 6a op maandag en donderdag naar school gaat, en groep 6b op dinsdag en vrijdag.”

Ook krijgen de stagiaires te maken met praktische maatregelen. Lars: “Iedere klas beschikt over desinfecterende middelen. En voor zowel leraren als leerlingen geld een verplichting om een paar keer per dag de handen te wassen, bijvoorbeeld nadat de kinderen buiten hebben gespeeld en we gezamenlijk terug de klas ingaan.”

Maatregelen
“De eerste Maritdag was wel even wennen, de kinderen weten niet precies wat er van hen verwacht wordt”, vertelt Marit, eerstejaars-pabostudent te Tilburg. “Op de school waar ik stageloop mogen de kinderen ons niet aanraken, zijn de tafels dusdanig ingericht dat we anderhalve meter afstand houden en is er plexiglas bij het bureau van de leraar.”

“Het is dus anders, maar we hebben veel over de afgelopen tijd gepraat en het is erg leuk om iedereen weer te zien. Mijn collega’s en de leerlingen. Ook de kinderen waren blij om elkaar en ons weer te zien.”Voor de kinderen was het misschien nog een beetje spannend, maar volgens de studenten zijn ook zij weer enthousiast om naar school te gaan.

Even wennen
“Ook voor ons is het weer Maartjeeven wennen”, zegt Maartje, tweedejaars-pabostudent in Tilburg. “We moeten onszelf eraan blijven herinneren dat kinderen niet te veel rond mogen lopen en zoveel mogelijk op hun plek moeten blijven.”

De pabostudenten combineren hun stage nu met online les, waar meestal een vaste dag voor is uitgetrokken. Maartje: “Vóór de hervatting van de stage hadden we meer online les, en ook minder intensieve dagen. Het schoolwerk was daarom goed bij te houden, ook al hebben we altijd wel wat te doen. Maar ook ik ben blij om terug aan het werk te zijn op de basisschool.” [Thieu Schraven]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
astrid voskuilen
16
May
2020
Leuk artikel met mooie foto's en fijn dat de stagiaires weer aan de slag kunnen.