COLUMN, Janneke Gielisse,
26
augustus
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Oooh, die introductie...

Deze week staat bij de hogescholen en universiteiten in het teken van de introductie. En ja het mag weer live en fysiek en alles van dat. Hoera!! Zo ook voor veel nieuwe studenten bij Fontys. En oooh… die introductie. De eerste dag van de tijd van je leven.

Althans, het doet elk jaar mijn hart sneller kloppen. Want het brengt heel mooie herinneringen met zich mee en spontaan voel ik me dan jaren jonger. En tegelijkertijd ook wel een beetje oud.

Want in mijn herinnering was het spannend. Heul spannend.

Heel precies had ik de spullen van het lijstje ingepakt. En daar vertrok ik 28(!!) jaar geleden met de trein naar Maastricht. Met een slaapzak en een nieuwe tas vol kleding, schriftjes en m’n knuffel. En goh, wat voelde ik me heel wat. De middelbare school afgerond, diploma op zak en inmiddels 18. Bleek dat af en toe toch vooral vies tegen te vallen.

Alle nieuwe gezichten, een compleet nieuwe stad, een medestudent die het mbo al had afgerond en mij voorhield dat ‘ik er nog wel achter zou komen’, (binnen een week zat ik huilend bij hem op de bank), een studentenvereniging met een bar die altijd open leek, zoveel leuke mensen, mooie nieuwe avonturen…… En ach, ja, ook nog wat colleges die we moesten volgen.

Ondertussen wacht nu mijn werk, maar mijmer ik mee met de studenten op de campus en hoop ik dat ze net zo genieten van alle avonturen als ik destijds.

Janneke Gielisse werkt bij Fontys als marketingmanager en consultant. Zij leest alles wat los en vast zit en schrijft graag. Ze heeft een groot hart voor onderwijs, een leven lang ontwikkelen en doen. En heeft er ook een mening over.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.