Eindhoven,
15
maart
2022
|
16:23
Europe/Amsterdam

Laatste coronamaatregelen verdwijnen, ook bij Fontys

Ook de laatste nog geldende coronamaatregelen bij Fontys zijn opgeheven, in navolging van het kabinetsbesluit. Het maximum van 50 procent fysiek op locatie werken vervalt. En ook het advies om twee maal per week een zelftest te doen.

Vanaf volgende week woensdag vervallen alle verplichte coronamaatregelen, zo maakte vandaag minister Kuipers (Volksgezondheid) bekend. Na twee jaar corona blijven alleen nog wat adviezen staan: handen wassen, testen bij klachten en thuisblijven bij besmetting. 

Dit zijn dus geen verplichtingen meer, net zo min als het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer. Het OMT vindt de mondkapjes nog wel zin hebben om zo kwetsbaren in het openbaar vervoer te beschermen, maar liet de keuze aan het kabinet. Dat besloot om de verplichting vanaf 23 maart om te zetten in een advies. 

Fontys 
Voor het onderwijs waren de meeste verplichtingen al vervallen. Slechts op twee punten verandert er nu iets. Allereerst vervalt het advies om twee maal per week een zelftest af te nemen. De portal voor het bestellen van gratis zelftests voor iedereen die bij Fontys werkt of studeert, blijft nog wel even bestaan. Maar ook die zal op termijn uit de lucht gaan.

De meeste leerkrachten werkten alweer fysiek op locatie. Voor ondersteunend personeel gold dat zij maximaal 50 procent op een Fontys-locatie mochten werken. Dat maximum vervalt nu. Vanaf vandaag geldt de eigen thuiswerkregeling van Fontys. Dat betekent dat de hoeveelheid uren die medewerkers thuiswerken voortaan in overleg gaat met hun leidinggevenden en uiteraard afhankelijk is van de aard van hun werkzaamheden. [Jan Ligthart

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.