Eindhoven/Tilburg,
28
oktober
2020
|
18:11
Europe/Amsterdam

‘Onze video van de training ging vorige week viral’

De studenten Sam (23) en Romano (21) van SPECO zijn nog maar twee maanden bezig met hun stage bij FC Eindhoven, maar hebben al een groot publiek bereikt met hun werkzaamheden. Ook andere Fontys-opleidingen vinden hun weg naar de voetbalclub.

Beeld uit de video van Sam en Romano die op Instagram te zien is bij voetbalplatform 433. We stuurden een zelfgemaakte video van een grappig trainingsmoment bij FC Eindhoven naar het platform 433, een Instagram-account met 31 miljoen volgers”, aldus Sam. “Die ging viral en is al meer dan 20 miljoen keer bekeken.

De twee studenten, die in Tilburg bij SPECO Sportmarketing studeren, genieten van hun stage bij de ‘blauwwitten’. “We doen alles wat je kan bedenken rondom de voetbalclub. Het werk tijdens de wedstrijden is het leukste”, zegt Sam. “Dan typen wij het wedstrijdverslag en onderhouden we daarnaast de sociale media. Daarnaast krijgen we veel ruimte voor eigen invulling.” 

Sam was al voor zijn stage actief bij FC Eindhoven. Toen corona uitbrak, bedacht hij een manier om de club te steunen: een virtuele busreis door de geschiedenis van FC Eindhoven. “Supporters konden hierdoor leren over de 111 jaar dat de club bestaat. Zij konden online kaartjes kopen om toegang te krijgen tot de virtuele bus.” 

Verbonden met club
Dit vormde ook de aanleiding voor de stage van Sam bij FC Eindhoven. Voor Romano was dat zijn Saminteresse in de voetbalwereld. Hun werkzaamheden zijn ook uitgebreid door de coronacrisis, die extra uitdagingen biedt op marketing- en communicatiegebied.

“De wedstrijden in het betaald voetbal gaan gewoon door, maar zonder publiek”, zegt Romano. “Sociale media zijn juist nu het platform om mensen te bereiken. Wij hebben met z’n tweeën de taak om de fans het gevoel te geven dat zij nog verbonden zijn met de club.”  

RomanoSamenwerking uitgebreid
De banden tussen Fontys en FC Eindhoven worden overigens flink aangehaald. De intentieverklaring om de komende jaren in breder verband samen te werken, ligt al klaar. 

Naast SPECO-studenten lopen er ook vier Sportkunde-studenten van Fontys Sporthogeschool stage.” “Deze studenten zijn meer bezig met krachttrainingen en dergelijke. Wij doen marketing en communicatie, maar we kunnen de komende tijd veel van elkaar leren”, zegt Sam. Daarnaast sluiten waarschijnlijk de opleidingen HRM & Psychologie en Finance & Control aan bij de samenwerking. [Kasper Wienk]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.