Eindhoven,
25
maart
2020
|
16:26
Europe/Amsterdam

Onderwijs Fontys tot 1 juni alleen online

Fontys heeft besloten om vanwege de coronacrisis ook na 6 april door te gaan met het geven van online onderwijs. Net als veel andere universiteiten en hbo-instellingen wordt de termijn verlengd tot 1 juni, zodat medewerkers en studenten weten waar ze de komende tijd aan toe zijn. 

Over de situatie na 1 juni is nu nog geen duidelijkheid. Het centrale crisisteam van Fontys houdt rekening met meerdere scenario’s. Mocht de overheid ergens in de komende twee maanden beslissen om maatregelen te verzachten of op te heffen, dan zal Fontys kijken welke lessen, tentamens en onderzoeken weer op locatie mogelijk zijn. 

Joep Houterman"De afgelopen weken zijn we erin geslaagd om het onderwijs in onze gebouwen voor 90 procent te vervangen door online onderwijs. Dat heeft even tijd gekost en ook de weg terug naar een ‘genormaliseerde ’situatie zal tijd kosten", laat Fontys-voorzitter Joep Houterman vandaag in een verklaring weten.

"Het is goed als we onszelf de ruimte geven om steeds goede en zorgvuldige besluiten te nemen."

Problemen
Houterman zegt ook te beseffen dat dit besluit veel impact heeft op studenten en medewerkers. "Het moeten missen van de persoonlijke contacten met collega’s en medestudenten is niet fijn. Misschien ontstaan er in deze periode problemen op andere gebieden. Ik wil benadrukken dat wij daar bij Fontys aandacht voor hebben en dat we ruimte bieden voor persoonlijke oplossingen. Het behouden van de positieve energie, goede sfeer en fijne contacten is voor ons essentieel." [Jan Ligthart]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.