Eindhoven,
17
januari
2024
|
13:38
Europe/Amsterdam

Onderscheiding voor sportieve student Tim: “Totaal overdonderd"

Ha gezellig, een feestje. Dat is wat Fontys-student Tim van Linsee dacht toen hij begin dit jaar naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Altena ging. Wat hij toen nog niet wist: hij zou diezelfde avond onderscheiden worden. 

De gemeente Altena heeft in 2022 de Kristal van Altena in het leven geroepen, een onderscheiding waarmee jongeren die zich langdurig en uitzonderlijk inzetten voor de gemeenschap of uitzonderlijke prestaties leveren. Tijdens de nieuwjaarsreceptie begin dit jaar werd de prijs voor de tweede keer uitgereikt. Dit keer aan de 22-jarige Tim van Linsee, student bij de opleiding Sportkunde van Fontys.

“Ik heb de prijs gekregen vanwege mijn inzet voor de Watersportvereniging Woudrichem”, vertelt Tim. “Ik doe daar van alles. Regel de jeugdzaken, geef clinics en beginnerslessen, train verschillende teams, ook voor wedstrijden, organiseer een jeugdkamp in Noord-Ierland en ben trainer van mijn eigen team.”

Nieuwjaarsreceptie
Uit een opsomming die Tim later van de gemeente kreeg, blijkt dat een combinatie van alle bovengenoemde werkzaamheden de oorzaak is voor het ontvangen van de onderscheiding. Die heeft inmiddels een mooi plekje gekregen op zijn bureau. “Ik had geen idee dat ik deze prijs zou krijgen. Sterker nog: ik wist niet eens dat-ie bestond.”

Tim was door een vriend naar de nieuwjaarsreceptie gelokt. “Hij zei dat het een leuk feestje zou zijn, en aangezien ik de moeilijkste niet ben, besloot ik mee te gaan. Eenmaal daar bleken ze prijzen uit te reiken. En toen werd ik ineens het podium opgeroepen. Bleek een van die onderscheidingen gewoon voor mij te zijn! Als ik er nu op terugkijk, besef ik me dat die vriend wel héél overtuigend klonk in een poging me bij de nieuwjaarsreceptie te krijgen. En er waren eigenlijk ook wel heel veel bekenden aanwezig…” [Tekst gaat verder onder de afbeelding]

Vol verbazing maar met een groot gevoel van trots nam Tim zijn prijs in ontvangst. Want ja, zo’n blijk van waardering voelt natuurlijk toch goed. “Ik was heel blij, maar ook totaal overdonderd. De dingen die ik voor de watersportvereniging doe, doe ik niet omdat het moet. Ik doe het omdat ik het leuk vind, omdat ik er gepassioneerd over ben.”

WK roeien
De liefde voor watersport ontstond een jaar of vijf geleden dankzij een vriend van Tim. “Hij vroeg of ik zin had om mee naar het WK te gaan. Ik dacht dat het om het WK voetbal ging, maar blijkbaar had hij het over het WK roeien. En oh ja, we zouden er niet alleen naartoe gaan, maar ook meedoen. Een halfjaar en heel veel trainingen later, stonden we inderdaad als deelnemers op dat WK. En we wonnen nog goud ook.” 

Tim bleek best goed te zijn in roeien, dus besloot hij ermee door te gaan. “Twee jaar geleden heb ik opnieuw meegedaan met een WK. Wederom won ik goud, plus twee keer zilver en drie bronzen medailles. Ik heb meegedaan aan races in Londen en Noord-Ierland, en werd afgelopen jaar Nederlands kampioen roeier én stuurman. Dit jaar wil ik weer aan het NK meedoen.” 

School
En studeren, heb je daar ook nog tijd voor? Lachend: “Momenteel ben ik het tweede blok van het tweede jaar aan het herkansen. In februari start ik aan een minor. Vooralsnog heb ik veel tijd over om te roeien – helaas speelt het weer alleen niet mee – maar daar komt straks wel verandering in. Het liefst ben ik zoveel mogelijk aan het sporten. Dat heb ik mijn hele leven lang gedaan. Nu vooral op het water, voorheen vaak op het voetbalveld. Ik heb zelfs nog een tijdje op hoofdklasse gespeeld. Maar dat in combinatie met school én roeien, was niet te onderhouden. Mijn voetbalteam was lang niet zo gezellig als mijn roeiteam, dus de keuze was snel gemaakt.” [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.