Tilburg,
06
oktober
2020
|
13:45
Europe/Amsterdam

Normaal wordt er veel geknuffeld

Anna (22) volgt de studie Circus and Performance Arts in Tilburg en traint nu met een mondkapje op. Dat gaat nog wel, vindt ze. Het is vooral de sociale impact van de coronacrisis die er bij de circusopleiding inhakt, vertelt zij in de serie Ik en de crisis

“Het was maart toen ik vanuit Zwitserland naar Nederland kwam. Dat was net het moment dat de scholen dichtgingen. Ik dacht eerst dat dit tijdelijk was, maar het heeft toch een hele tijd geduurd. 

Ik moest een manier vinden om thuis in vorm te blijven, dus ik deed veel trainingen thuis met andere studenten. Het was niet hetzelfde. We hebben namelijk niet de materialen die we op school altijd gebruiken. 

Nu het weer mogelijk is om naar school te gaan, zijn er strikte regels omtrent mondkapjes en afstand houden. Dat is erg raar in een omgeving waar iedereen vriendelijk is en waar normaal veel geknuffeld wordt. Het is minder sociaal. We kunnen niet in het gebouw eten of in de gang rondhangen. 

We hebben wel fysiek contact tijdens trainingen, maar dat mag alleen als wij mondkapjes dragen. Ik ben er al redelijk aan gewend trainingen met een mondkapje te doen. Ik vertrouw erop dat de studenten met symptomen thuisblijven, dus ik voel me veilig, als ik maar een mondkapje draag. 

We zijn heel erg lief op deze opleiding, dus de sociale impact die het heeft om elkaar niet aan te raken hakt er wel in. Het is een culturele schok voor een circusomgeving.” [Kasper Wienk] 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.