Eindhoven,
06
juni
2018
|
21:22
Europe/Amsterdam

Nieuwe CMR bekend

Slechts 4,1% studenten bracht stem uit

Fontys kent een nieuwe CMR. Vandaag werden aan het einde van de middag de namen van de 22 gekozen leden op de Fontys-site gepubliceerd. Met een opkomst van 38,2% onder alle medewerkers en 4,1% onder de studenten is de opkomst bepaald niet hoog te noemen, maar wel in lijn met de opkomst bij eerdere CMR-verkiezingen. 

door Jan Ligthart
De studentenfractie kent één 'recidivist': Remco Helminck is de enige van de elf studenten die al in de CMR zat en herkozen is. De overigen zijn allemaal nieuw: Thyme van den Beuken, Tom Coenen, Daphne Dekker, Veerle Horst, Lotte Lemmens, Annika Boelen, Sanna Goossens, Coen de Graauw en Sharon Schmitz.
Kateryna ZhukovskaOok Kateryna Zhukovska (International Business) heeft een plaatsje veroverd in de studentenfractie. Zij is de enige van de grote groep internationals die zich als kandidaat had aangemeld voor deze verkiezingen. Veel problemen zal dat taaltechnisch bij CMR-vergaderingen niet opleveren: in haar verkiezingsfilmpje laat ze al weten flink te werken aan haar beheersing van de Nederlandse taal. 
Reserves bij de studenten zijn Nick Martens (regio Eindhoven) en Sammie van Nieuwburg (Tilburg).

Filmpjes
Bij de nieuwe medewerkersfractie keert wel een behoorlijk aantal zittende CMR-leden terug. Voor de komende twee jaar bestaat deze fractie uit Rob van den Dungen, Yvonne Sanders-van Arendonk, Els Geertman, Theo van der Heide, Ed Korkers, Simone Egberts, Theo Cats, Maziar Tahmasebi, Hans Smaal, Eric Cardinaals en Age Visser.

De vraag is met name bij een aantal van deze gekozen CMR-leden in hoeverre hun verkiezingsslogan dan wel -filmpje een rol heeft gespeeld. Zo is het filmpje (zie onder dit artikel) dat Age Visser maakte toch tamelijk legendarisch te noemen. En bij Maziar is het de vraag of hij gewoon veel 'Limburgse' stemmen heeft weten te trekken of dat zijn leuze 'Fontys moet autovriendelijk blijven' veel medewerkers aansprak. 
Reserves bij de medewerkers zijn Evelien van Gangel (Eindhoven) en Gert-Jan Reus (Tilburg). 

De oude en nieuwe CMR komen op donderdag 14 juni samen voor een gezamenlijke bijeenkomst waarbij de medezeggenschap wordt overgedragen. De nieuwe CMR gaat dan bij het begin van het nieuwe collegejaar in augustus uit de startblokken.

download
Age-Visser.540p