Eindhoven,
24
april
2018
|
14:32
Europe/Amsterdam

Nieuw bestuurslid voor Fontys

Fontys Hogescholen heeft een nieuw bestuurslid gevonden. Joep Houterman (55) is nu nog lid van het College van Bestuur van de ‘groene kennisinstelling’ Aeres. Per 1 augustus begint hij bij Fontys.

door Jan Ligthart
Houterman volgt CvB-lid Els Verhoef op die een jaar lang interim-bestuurder was na het vertrek van Jan Welmers in april 2017. Ir. Houterman was onder meer manager/directeur bij Stoas Groep en directeur en waarnemend bestuurder bij Nuffic.
Zijn huidige werkgever Aeres afficheert zich als de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus: van praktijkonderwijs en vmbo tot mbo en hbo. In al deze functies deed de nieuwe Fontys-bestuurder veel kennis en ervaring op waar het om internationalisering van het hoger onderwijs gaat.

Uitdagingen
Wat zijn nieuwe baan betreft, stelt Houterman vooral de complexiteit van de organisatie en de breedte van het opleidingsportfolio als aantrekkelijke uitdagingen te zien, gecombineeerd met de prominente rol die Fontys speelt in de arbeidsmarkt van Zuid-Nederland en de maatschappelijke impact die daar bijhoort. 
Marc Hendrikse, voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys, noemt Joep Houterman een ervaren onderwijsbestuurder met oog voor duurzame verandering. "Dat hij daarnaast veel ervaring heeft op internationaal vlak en zelf enige tijd als docent heeft gewerkt, zijn pluspunten."​

Houterman rondde in 1987 de studie zoötechniek (tropische veehouderij) af aan Wageningen Universiteit en behaalde daar ook zijn eerstegraads lesbevoegdheid. Hij woont in Wageningen, is getrouwd en heeft één zoon.