Tilburg,
18
december
2017
|
13:59
Europe/Amsterdam

Nacht van de Kunsten

Begin je kerstvakantie feestelijk en cultureel bij FHK

Heerlijk dwalen door een Fontys-instituut in kerstsferen? Spontaan op bijna elke hoek tegen grappige, verrassende of tot nadenken stemmende performances aan lopen? Vrijdagavond 22 december opent Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg weer haar deuren voor de Nacht van de Kunsten.

Studenten van in totaal achttien academies presenteren een uitgebreid programma in het FHK-gebouw en de naastgelegen Concertzaal. “De enorme variatie maakt de Nacht elk jaar weer bijzonder”, vertelt mede-organisator Sofie de Leede. “Er is absoluut voor ieder wat wils.”

Eén ticket voor 60 performances
Van dansvoorstellingen tot musical en van exposities tot (akoestische) rock. Van melancholische pianopoëzie tot behoorlijk verontrustend theater. De Leede: “We werken eigenlijk nooit met een vast thema. Maar het is opvallend dat studenten van verschillende academies steeds vaker de samenwerking opzoeken.” Door het jaar heen dringt die interdisciplinariteit meer en meer door in het curriculum van FHK. “Dat zie je ook in deze editie terug: studenten worden uitgedaagd om beeldende kunst, circus, muziek, dans en theater te mixen. Vaak met spectaculair resultaat.”

Het volledige programma vind je hier. De Nacht van de Kunsten 2017 vindt plaats op vrijdag 22 december, vanaf 19.30 uur (deuren open om 19.00 uur). Locatie: Fontys Hogeschool voor de Kunsten (ingang Concertzaal Theaters Tilburg, Schouwburgring). Kaartjes kosten € 12,50 en zijn te koop via Theaters Tilburg.

Foto featured -  Piet Kuijten